TOROSLAR BAŞA DÖNDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR BAŞA DÖNDÜ!


 

Toroslar’da bitmeyen imar planları vatandaşı mağdur ederken Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz “1/5 binlik planlarda değişiklik yapılsın ona göre binlik planları güncelleyelim diyoruz. Biz birkaç etapta binlik planları Büyükşehir Belediyemize gönderdik. 1/5 binlikte ‘değişikliği yapılacak’ denilip tekrar başa döndük” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Toroslar Belediye Meclisinin Aralık ayı 2. Oturumu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden mecliste bir önceki birleşime ait tutanak özetinin görüşülerek oylandı.

Mecliste, 2022 yılı için sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan personelin aylık net ücretinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi hükümlerine göre, Toroslar Belediyesi kadro durumlarında yapılacak değişiklik ile ilgili ( II ) sayılı Boş Kadro Değişikliği Cetveline ait Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

EVSEL KATI ATIK ÜCRETİ 6 TL

2022 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunun ortak raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 2022 Yılı Evsel Katı Atık Tarifesinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Meclisten oy birliği ile geçen rapora göre, şehir merkezindeki meskenlere ait evsel katı atık miktarı aylık 6 TL, kırsal meskenlere ait miktar ise aylık 3 TL oldu. Kamuya ait evsel katı atık ücretinin aylık 10 TL olurken mesken dışı üreticiler için ise 10 olarak kabul edildi.

 

“İNSANLAR MUZDARİP”

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi Hıdır Berk, bir türlü bitmeyen 6. Atıp planların halkı mağdur ettiğini söyledi. Bu planlarla ilgili halktan

çokça sorular ve eleştiriler geldiğini anlatan Berk, .”Nazım İmar Planı bürosunda bir görüşmemiz vardı. Bu planlarımızı da sorduk. 1/1000’lik planını yapıp gönderdiğimiz 6. Etap var. Bize niye kaç aydır gelmediğimizi soruyorlar. Onların eleştirisi şu; Biz hazırladık, Toroslar Belediyesi gelecek son haline karar vereceğiz, Gelmiyorlar diyorlar. Hem bu planlar hem diğer etaplar bütün belediyeler yaptılar. Yenişehir Akdeniz, Mezitli. Bir tek Toroslar kalmış, Çeşitli sorunlar var. Uyumsuzluk, değişecek, çekinceler vardır ama zamanda geçiyor. İnsanlarımız bundan çok muzdarip. Ekonomik krizin içinden geçtiğimiz bu süreçte en azından planlarda işlere engeldir. Bu planladı bir an önce yaparak istihdam sağlayacağımızı düşünüyorum. Bununla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. Çünkü biz çok geç kaldık” şeklinde konuştu.

 

“5 BİNLİK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK DENİLİP TEKRAR BAŞA DÖNDÜK”

Berk’e cevap veren Başkan Yılmaz ise imar planları ile ilgili değişik ilçelerde değişik sıkıntılar bulunduğunu söyledi. Konunun hafta sona programlarında da gündeme geldiğini anlatan Yılmaz,  “Sadece Toroslar’da değil söylediğiniz konuyu davet olarak kabul ederiz gideriz. Bizde bir an önce 1/5000’liklerde değişiklik yapılsın ona göre 1/1000’lik planları ona göre güncelleyelim. Biliyorsunuz birkaç etapta biz 1/1000’likleri çıkarıp Büyükşehir Belediyemize Biliyorsunuz birkaç etapta biz 1/1000’likleri çıkarıp gönderdik Büyükşehir Belediyemize gönderdik. 5 binlik değişikliği yapılacak denilip tekrar başa döndük. Onu da dikkate almamız lazım. Bizimde eksiğimiz gediğimiz varsa bizde tamamlarız. Esas meselemiz bu. Hızla 5 binlikleri, 1000’likleri tamamlayıp bir an önce hayata geçirmemiz lazım ki inşaat yapacak olanlar var. Bundan birçok sektör doğrudan ya da dolaylı olarak etkileniyor. İnsanlar çalışıyor. İstihdam sağlanıyor. Gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA