“ATATÜRK PARKI’NIN HEBA EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK PARKI’NIN HEBA EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”


 

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi ve çevreciler yağmura rağmen eylem yaparak Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişletilme çalışmalarına tepki gösterdi. “Atatürk Parkı’nın heba edilmesine izin vermeyeceğiz” diye haykıran çevreciler halkı Atatürk Parkına sahip çıkmaya davet etti.

Hediye Eroğlu

 

Uluslararası Mersin Liman İşletmesi’nin (MIP) limanı Atatürk Parkı’na doğru genişletme çalışmalarına bir tepki de Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi’nden geldi. Yağmura rağmen Mersin Liman Başkanlığı karşısında yapılan basın açıklamasına MERÇED üyeleri de destek verdi. Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şube Başkanı Ahmet Yıldız, “Kentimizde son zamanlarda yaşam alanlarımıza ve özellikle yeşil alanlarımıza ciddi saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılar her geçen gün artmaktadır. Bu saldırlar doğamızı katlederek çevremizi kirleterek, sağlığımızın bozulmasına neden olmaktadır” dedi.

 

“KENT YAŞAMINA SALDIRIDIR”

MIP A.Ş’nin mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişleme çalışmalarını başlatmış olmasının hukuksuz ve kent yaşamına yapılmış bir saldırı olduğunu anlatan Yıldız, Bu saldırı Atatürk Parkının yok olmasına neden olacaktır. Atatürk Parkında yapılacak liman genişletme çalışmaları Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağı açıktır. Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Planlama ilkelerine aykırı olarak yapılan liman genişleme çalışmaları, kamu yararını görmezden gelinerek şirketin rant yaranı ön planda yer alması sağlanarak yapılmıştır” şeklinde konuştu.

 

“HALK TARAFINDAN KULLANIMI ENGELLENECEK”

Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı’nın kentin akciğerleri ve halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alan olduğunu anlatan Yıldız şunları söyledi: “Mersin’de tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları, Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyecektir. Atatürk Parkında Liman genişleme Projesi alanında mevcut liman kapasitesinin yüzde 50 oranında artış sağlayacak olması  ayrıca proje için denizde dip taraması ve dolgu alanının yapılacak olması deniz kirliğinin oluşmasına, ekosistemin bozulmasına, şehir merkezinde trafik yükünün artmasına, hava kirliliğinin oluşmasına, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak kullanım hakkını ihlal edilmesine ve kamu yararı ilkesine aykırı olacağı ortadadır. Atatürk Parkı halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Mersin halkını Atatürk Parkına sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

 

“MERSİN’İN ÖNÜNÜ KAPATACAK”

MERÇED 2. Başkanı Kenan Hoplar ise Atatürk Parkı’nın Mersin kentinin kimliği ve halkın kent merkezinde denizle buluştuğu tek yer olduğunu söyledi. Buranın yok edilerek

liman haline dönüşmesinin Mersin’in önünü kapatacağını ve kendi yok edeceğini vurgulayan Hoplar,

“Ticari ve iktisadi anlamda, gelişme sağlanacaksa Karaduvar’da yapılması hedeflenen ve fizibilitesi, projesi hazır olan Mersin Ana Konteyner limanı neden yapılmıyor da bu tarafa doğru genişletilmeye çalışılıyor?  Bu tamamen ranta yönelik, insanı, kent halkını Mersin halkını yok sayan bir projedir. Bu anlamda herkesin sorumluluğu var. Bu Mersin’in geleceğini yok etmektir” şeklinde konuştu.

 

“SÖZLEŞMEDE LİMAN GENİŞLEMESİ YOK”

Bir boyutunun ise MIP ile devlet arasında yapılan sözleşmede limanın genişletilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Hoplar şunları söyledi: “Bu da bir hukuksuzluk ve kanunsuzluktur. Doğrudan doğruya bu konuya müdahil olmak herkesin hakkıdır. Tüm Mersin halkının sorumluluğudur. Biz burayı MIP’ye ve ranta kurban etmeyeceğiz.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA