MAHCUBİYET HAREKETE GEÇİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAHCUBİYET HAREKETE GEÇİRDİ!


 

CHP mitingi ile “Mersin’de miting yapacak alan yok” tartışmaları yaşanırken Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, “Geçen miting yapıldı. Mahcup olduk” diyerek, fuar alanının yerine kent meydanı yapmak için harekete geçti.

Hediye Eroğlu

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Aralık ayı birinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclisin açılışında Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gündem maddelerinin görüşülerek oylandığı mecliste temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni araçların alınması teklifi komisyonlara havale edildi.

 

10. CADDE İÇKİLİ YER BÖLGESİ OLDU

Yenişehir Temiz Çevre Atık ve Danışmanlık A.Ş.'nin sermaye artırımı ile ilgili teklif komisyonlara havale edilirken

Adnan Menderes Bulvarından başlayan ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarında son bulan 10. Caddenin sağlı sollu

İçkili Yer Bölgesine dahil edilmesi için emniyetin olumlu görüşü sonrası komisyonun kabul ettiği teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

Nevit Kodallı Caddesinden başlayan, 13. Cadde kavşağından (Ali Kaya Mutlu Caddesi) başlayan ve 17. Cadde kavşağında son bulan Vali Hüseyin Aksoy Caddesi içkili alan olarak belirlenmesi ile ilgili teklif ise emniyetin görüşü henüz gelmediği için yeniden komisyonlara havale edildi.

 

2 YILLIK ÜNİVERSİTESİ KAZANAN ÖĞRENCİLERE 750 TL YARDIM

Mecliste 2 yıllık üniversite kazanan öğrencilere 750 TL yardım yapılması teklifi oy birliği ile kabul edilirken Efrenk (Müftü) Vadisi Planlama Alanı Yenişehir kesimi I. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı teklifine ait İmar Komisyonu ile Proje Geliştirme, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu ortak raporu yeniden komisyonlara havale edildi.

 

ÖZGECAN ASLAN KURS MERKEZİNDE KURS ÜCRETİ 350 TL OLDU

Özgecan Aslan  Kurs merkezindeki Atölye ve kurs ücretlerinin 350 TL olarak belirlenmesi komisyonlara havale edildi.

Mecliste Çiftlik Mahallesi fuar alanı arkasındaki Yenişehir Belediyesine ait 6 bin 528 metrekarelik alanın

toplu taşıma hizmetlerinin kalitesinin artırılması için şantiye sahası ve idari bina olarak kullanılmak üzere toplu ulaşım projesi tamamlanıncaya kadar Mersin Büyükşehir Belediyesine tahsisine ilişkin sürenin belirlenmesi için belediye encümenine tahsis yetkisinin verilmesi teklifi kabul edildi.

 

“FUAR ALANINI TAŞIYIP YERİNE KENT MEYDANI YAPMA DÜŞÜNCEMİZ VAR”

Konu ilgi ilgili söz alan Başkan Özyiğit,” Bahsedilen yer fuar alanının arkasında bulunan bir arsamız. Orada Mezitli Belediyesi’nin de ortaklığı var. Çoğunluğu bize ait. Geçmiş aylarda konuştuğumuz zaman planlarda olmayan bir düşüncemiz vardı. Yenişehir ve Mersin’in kent meydanlarına ihtiyacı var. Geçen miting yapıldı. Mahçup olduk. Yeteri kadar büyüklükte miting alanı yoktu. Fuar alanının taşınması ve yerine kent meydanı çalışması yapılması Büyükşehir Belediyemizle birlikte hayata geçiririz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MHP’li meclis üyesi Fahrettin Kılınç’ın Toroslar’daki Cumhuriyet alanının miting amacıyla kullanılabileceği önerisine Özyiğit, “Ben o yeri gördüm. Toroslardaki alan sadece miting olursa kullanılabilir. Onun için hazırlanmış ama bu tip alanlar aslında Avrupa kentlerine baktığımızda yaşama alanı kent meydanı dediğimiz yer. Hayatın devam ettiği, insanların gittiği geldiği, oturduğu kahvesini içebildiği bir yaşam alanı olarak gerçekleşiyor. Yoksa dümdüz beton bir alan yap, güneş vursun hararet yapsın” ifadelerini kullandı.

Teklif ilgili komisyonlara havale edildi.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA