“20 YILDA ÇİFTÇİNİN BANKA BORCU YÜZDE 7 BİN ARTTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“20 YILDA ÇİFTÇİNİN BANKA BORCU YÜZDE 7 BİN ARTTI”


 

Milletvekili Cengiz Gökçel, AKP iktidarında çiftçilerin bankalara olan borcunun yüzde 7 bin arttığını bildirdi. CHP’li Gökçel, “AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında çiftçilerimizin bankalara olan borcu 2,2 milyar lira idi. Bugün ise bu borç yüzde 7000 artarak 156 milyar lirayı geçti” dedi.

Haber Merkezi

 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarımda büyüyen borç krizini bir kez daha gündeme getirdi. CHP’li Gökçel yaptığı açıklamada AKP döneminde çiftçilerin borcunun yüzde 7 bin arttığını dile getirdi. Gökçel, “AKP çiftçimizi bitirmeye devam ediyor. AKP’nin 20 yılda çiftçiyi getirdiği durum ortada. 2002 yılında çiftçilerin 2,2 milyar olan banka borcu bugün 156 milyar lirayı geçti. Çiftçimizin borç yükü AKP döneminde yüzde 7000 artmış” diye konuştu.

AKP’nin tarımda yıkım politikası izlediğine de değinen CHP’li Gökçel, “Narenciye üreticisi, hububat üreticisi başta olmak üzere tüm üreticiler AKP döneminde perişan edilmiştir. Bu yıl çiftçiler gübre dahi alamadılar. Hayvancılıkla uğraşanlar yem alamadı. Süt inekleri kesime gidiyor. AKP’nin yıkım politikası sonucunda telafisi çok zor bir noktaya geldik. Çiftçilerimiz tarımdan uzaklaşıyorlar” dedi.

 

“YILIN ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE TARIM SEKTÖRÜ KÜÇÜLDÜ”

Tarım sektörünün yılın 3. Çeyreğinde küçüldüğünü vurgulayan Gökçel, “Sektörel olarak bakıldığında bu yılın üçüncü çeyreğinde tarım sektörü geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,9 oranında, inşaat sektörü ise yüzde 6,7 oranında küçüldü. Tarım sektörünün yarattığı katma değer yılın ilk dokuz aylık döneminde ise yüzde 2,8 oranında azaldı” dedi. Gıda enflasyonu ve rekoltenin azalmasının sektördeki küçülmede etkili olduğunun altını çizen Gökçel, “Türkiye şu an gıda enflasyonunda dünyada beşinci sırada. İnsanların alım gücü azaldı. Rekoltede düşüş var. Çiftçinin GSMH’dan aldıkları pay düştü. Çiftçi tarımdan uzaklaşıyor. Böyle giderse kalıcı gıda krizi ile karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA