AKDENİZ’DE ‘SAKİN’ MECLİS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE ‘SAKİN’ MECLİS


 

Daha önceki oturumlarda sert tartışmaların yaşandığı Akdeniz Belediye meclis toplantısı bu defa sakin gerçekleştirildi. Mecliste, daha önce yapılan işlemlerden dolayı kapanan yollardan ihdas edilen kısımların ilgili parsel sahibine satışı ile ilgili daha önce belediye encümenine verilen yetki bazı usul hatası yapıldığı gerekçesiyle yeniden komisyonlara havale edildi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Aralık ayı 1. Oturumu Belediye Konferans salonunda yapıldı.  Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Bir önceki birleşim tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü.

5620 sayılı yasanın geçici 1.maddesi gereğince, Akdeniz Belediyesinde geçici işçi statüsünde çalışan personel için hazırlanan Geçici İşçi Vize Cetveli ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.

Mecliste, Akdeniz Belediye Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin terfi, eğitim, kariyer planlaması, ikramiye ile ilgili kararlarda kullanılmasını sağlamak maksadıyla hazırlanan ve 01/11/2021 tarihli ve 145 sayılı meclis kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen Performans Değerlendirme Yönetmeliğine ilişkin teklif ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/b maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36.maddesi gereği belediye müdürlükleri arasında 13 milyon 503 bin 879 TL ödenek aktarım/tertip açımı ile ilgili teklif görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 08/07/2021 tarih ve 305 sayılı kararı ile onaylanan, 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine istinaden hazırlanan,  Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi, 9493 Ada, 29, 30, 31, 32 ve 36 Nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili teklif mecliste görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Mitatpaşa Ortaokulu yanındaki  741 Ada, 114 Parsel için Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebine istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifin görüşülerek komisyonlara havale edildi.

 

YETKİ VERİLEN TEKLİF YENİDEN KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Akdeniz Belediyesi sınırları içerisindeki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre yapılan iş ve işlemlerden dolayı kapanan yollardan ihdas edilen kısımların ilgili parsel sahibine satışı ile ilgili daha önce Belediye Encümenine verilen yetki yasal sıkıntılar oluşabileceği gerekçesiyle yeniden görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

 

TANRIVERDİ: “USUL HATASI YAPMIŞIZ”

Teklif ile ilgili söz alan HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi,  “Bu gündem maddesi ile ilgili olarak bazı yasal sıkıntıların olduğu usul hakkında bazı çekinceler olduğunu imar Müdürü Mustafa Bey ile görüşmüştük. Komisyonlara havale edelim. Ayrıntıları komisyonlarda değerlendirelim. Bu konuda bir görüşme talebimizde var. Bunu komisyon aşamasında değerlendirelim” şeklinde konuştu.

Başkan Gültak’ın bu konuda daha önce yetki verildiğini hatırlatması üzerine Tanrıverdi “Evet yetki vermiştik ama evet usul hatası yapmışız” dedi.

Konunun Plan Bütçe, Ekonomik Kalkınma ve İmar Komisyonlarına havalesini kabul edildi.

 III sayılı dolu kadro değişiklik cetveli ile ilgili Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonlarına müştereken havale edilen konu ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli personele uygulanacak disiplin işlemlerinin ve disiplin cezalarının usul ve esaslarını belirlenmesi amacıyla hazırlanan Akdeniz Belediye Başkanlığı Sözleşmeli Personel Disiplin Yönetmeliği ile ilgili Kadın Erkek Eşitliği ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonlarına müştereken havale edilen konunun komisyonlara havale edilmesinin ardından meclis sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA