“KÜLHANBEYLİKLE ŞEHİR YÖNETİLMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KÜLHANBEYLİKLE ŞEHİR YÖNETİLMEZ”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli ismi Mehmet Topkara açtı ağzını yumdu gözünü: “Vahap Seçer, birilerinin damarına basmanın peşinde” “Hizmetler, yapılamayanlar tartışılmıyor” “Melis CHP’nin taşeronluğuna soyundu” “Bütçe nereye harcanıyor bilmiyoruz” “Böyle bir rezillik görmedik”

HEDİYE EROĞLU

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Kasım ayı Olağan Toplantı Döneminin III. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Yaklaşık 10 saate yakın süren meclis toplantısında tansiyon oldukça yükseldi.

Mecliste yaşanan ‘silah’ gerilimi CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Mersin Valiliği’nin de dahil olması ile büyürken, sesiz kalan meclisten tek ses veren MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara oldu.

Gazetemize özel açıklamalar yapan deneyimli siyasetçi, 2,5 yıldan buyana Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görev yapmakta zorlandıklarını söyledi.

 

“VAHAP SEÇER, BİRİLERİNİN DAMARINA BASMANIN PEŞİNDE”

Mecliste sık sık Seçer ve kadrolarına yönelik eleştirileri ile öne çıkan ve detaylı çalışmaları ile belediye yönetimini çoğu zaman terleten Topkara, son yaşananlara ateş püskürdü. “Külhanbeylikle şehir yönetilmez”.

Olaylı meclis toplantısında AKP’li Meclis Üyesi Mevlüt Ok’un, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ‘Narsist’ tanımının haklılığına vurgu yapan Topkara, “Başkan Vahap Seçer, meclisi geriyor, herkese tepeden bakıyor, dalga geçiyor, aşağılıyor. Ortalığı geriyor. Karar almak veya sonuca gitmekten ziyade birilerinin damarına basmanın peşinde” eleştirilerinde bulundu.

 

“YAPILAMAYANLAR TARTIŞILMIYOR”

Mecliste hizmetlerin, yapılmayanların tartışılamamasından dert yanan MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, “Belediye yönetimi çamaşırhaneden, çorbadan bahsediyor sürekli. Mersin 10, 20 yıl sonra nereye gidecek, genel idareden neye ihtiyacımız var, nasıl alacağız bunun peşine düşen yok. Sayın başkan sürekli Cumhur İttifakı’na hadi isteyin görelim’ diyor. İlk zamanlar bakan Lütfi Elvan’a methiyeler döşüyordu, borçlanmayı onun desteğiyle almıştı. Şimdi CHP’nin genel propagandası kapsamında ‘hodri meydan’ denilerek seçim çağrısına geldi süreç. 

 

“MECLİS CHP’NİN TAŞERONLUĞUNA SOYUNDU”

Belediye meclisini, Mersin yerel yönetimini bıraktık CHP’nin taşeronluğuna soyundu bizim meclis. Zaten bürokraside kalifiye eleman az, mecliste birkaç tane davulcu var, onlarla gidiyor.

Son yaptığımız Melis toplantısında gerilimin artması üzerine CHP gençlik kolları Meclis’te naralar atıp, meclis üyelerine sataştılar. Ama başkan bunu görmezden geliyor, odasına geçip keyif yapıyor. Ben buna itiraz ettim, odasına giderek Başkan Vahap Seçer’e meclisi yönetmesi için çağrı yaptım. Meclis yapmak, sorunlara çözüm istemiyorlar. Mersin’in problemini çözelim diyoruz olmuyor. Belediye bürokratları bir şey kabul edilip edilmediğinde ‘gol attım, başkanın gözüne girdim’ sanıyor.

 

“BÜTÇE NEREYE HARCANIYOR BİLMİYORUZ”

Saatler süren meclis toplantılarında hangi ilçeye, hangi yolları, ne hizmeti yapacağım bunlarla ilgili hiçbir şey konuşulmuyor.

2021’de neyi çözdük, 2022’de neyi hedefliyoruz bilmiyoruz. Bu bütçe ihtiyaç olan yere mi harcanıyor şu an bilemiyoruz. Yada meclis üyesi olarak bizim talep ettiğimiz hangi hizmet yapılıyor bilmiyoruz.

Örneğin Fen İşleri’nin 183 milyon TL ödeneği görünüyor bütçede. Ama bir çok ilçede bir tane proje yok.

 

TOPKARA’DAN “BİRİLERİNE PARA KAZANDIRILACAK” TEPKİSİ

Öte yandan bütçeye sahili yenilemek için 110 milyon TL’lik park bahçe ihaleli işi yazılmış. İyi de bu sahili Macit Özcan da, Burhanettin Kocamaz da yeniledi. Şimdi bir de bunlar yenileyecek. Dünya kadar para boşa harcanacak.

Tarsus’taki Yarenlik Alanı için ihaleye çıkılıyor. İhale ile ne yapacaksınız? Tamirat, tadilat ile bunlar yapılabilir. Birilerine para kazandırılacak her halde” diye konuştu.

 

“BÖYLE BİR REZİLLİK GÖRMEDİK”

Son olarak Mersin adına kürsüyü işgal edenlere seslenen Mehmet Topkara, “Mersin’in bütçesi ile Mersin’in sorunları çözülmez. Almasını, istemesini bileceksin. Yönettiğin bir ilin problemleri varsa ve sen bunu yaptırabiliyorsan en güzel hizmet budur. DSİ’den, ulaştırmadan, karayollarından hizmet alamayıp, meydan okumakla bu iş olmaz. Liman liman diyorsunuz da siz ne yaptınız? Elinizdeki Taşucu Limanı’nı, kent Ormanı’nı verdiniz, bıraktınız. Amaç Mersin’e hizmet ise herkesle işbirliği yapılmalı, külhanbeylikle bu iş çözülmez. 20-25 yıllık siyasi geçmişimiz var, böyle bir rezillik görmedik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA