BİTMEYEN YATIRIMLAR MUT’SUZ EDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİTMEYEN YATIRIMLAR MUT’SUZ EDİYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde Mut’un bir türlü bitirilemeyen Fatma Türkon Köprüsü, yetersiz gelen hal tesislerinin başka yere taşınması ve Mut OSB bağlantı yolunun bir türlü yapılamaması eleştiri konusu oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 3. Oturumunda Mut’un bir türlü bitirilemeyen yatırımları eleştiri konusu oldu.

 

“AYAKLARI DİKİLDİ YAPIMI DURDU”

Meclis toplantısında söz alan AKP’li Meclis üyesi Hüseyin Yeşil, bitirilemeyen yatırımları gündeme getirilerek “Geçmiş dönemde yatırıma alınan ancak daha sonra devamı gelmeyen hususları ve burada oluşan zararı dile getirmek istiyorum. Yazıalanı Mahallesi Cumhuriyet Mahallesi arasında ayakları dikilen ama daha sonra ihalede usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yapımı durdurulan bir köprü” dedi.

Yer tahsisisin yapılmasına, ölçümlerinin tamamlanmasına ve işlemin başlatılmasına rağmen Mut Hal’inin yatırım ve bütçede gündeme gelmediğini anlatan Yeşil, “Mevcut halin yerinden ziyade Palantepe’ye taşınması gündemde idi. Mevcut halin arka tarafı mahkemelik olmuştu. Özellikle halin girişi trafik kazalarına sebep olan oldukça dar  ve Mut’unpotansiyelini kaldırmayan bir noktada. Büyükşehir tarafından yeni yerin tespiti yapılmış, ölçümü yapılmış ancak daha sonra işlemleri durdurulmuş” şeklinde konuştu.

Yeşil, 3. bir hususunda büyük yatırımların yanında küçük denebilecek Mut OSB’nin tamamlanması ve faaliyete geçmesini sağlayacak olan bağlantı yolunun yapılması hususu olduğunu kaydetti.

 

“FATMA TÜRKON KÖPRÜSÜNDE YERDEN GÖGE HAKLISINIZ”

Yeşil’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Bahsettiğiniz köprü Fatma Türkon Köprüsü. Burada yerden göğe kadar haklısınız. Hiçbir lafım sözüm yok. Ama niye diye bir soracak olursanız o sorun bir yıldır çözülemedi. Ama bende haklıyım. Onu da niye diye soracak olursanız bizim yaptığımız ihaleler, yapılan imalatlar belli yasalar çerçevesinde yapılıyor. Bazen işler uzayabiliyor. Müteahhit sorunlu çıkabiliyor. Pandemiden dolayı yasal düzenleme ile imalat sürelerinde ek süre aldılar. Yine işin üstesinden gelemiyorlar. Farklı farklı yollar deniyorlar ve süreç uzuyor. Orada sorun bitti. Burada sözüm söz mevsimsel olarak Mayıs ayında gireceğiz, Ağustos ayında bitecek. Müteahhidin sözleşmesini feshettik. Oranın ihalesini yaptığımız bir ihale dosyasına koyduk. 2022 yılının 8. Ayına kadar tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

 

“MUT HALİ İÇİN ARSA TAHSİSİ BEKLİYORUZ”

Mut Hali ile ilgili Orman ve Maliye Bakanlıklarının taşınmazların tahsisi konusu var. 2019 tarihinden beri talebimiz orada duruyor ve sonuçlandırılmamış. Bozyazı ve Anamur’da da aynı sorunları yaşıyoruz . Palantepe’deki yer hazinenin mülkiyetinde biz talepte bulunmuşuz. Sonuçlanmamış.

Tahsis bekliyoruz. Sizde müdahale ederseniz. Biz Anamur, Bozyazı’da başaramadık. Yer tahsisinde sorun yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YAPILAMAYAN YOL İÇİN BORÇLANMA BAHANESİ

Mut OSB’sinin ise yeni kurulduğunu hatırlatan Seçer “Yeni yeni arsa alımları yapılıyor. Orada bir yol yapımı var. Son gelişmelerle 40-50 milyon arasına çıktı. Bir, bir buçuk ay önce 30-35 milyon arası demiştiniz. Şimdi gelen rakamlara göre bu 35-40-45 milyon bir ücrettir. Bunu karayolları da yapabilir. Karayollarına saplanan bir yoldur. Teknik olarak ta bunun değerlendirilmesi yapılıyor. Parasal anlamda elim rahat olsa beklemeyebiliriz karayollarını. Biz girelim yapalım diyoruz ama Cumhur ittifakı olarak böyle bir gücünüz varsa o yolu karayolları da yapabilir. Ama yaptıramıyoruz diyorsanız bizde bunun hal çaresini bakacağız. Bütçemizde, borçlanmada bizi kısıtlamayın yatırım yapalım. Hiç olmazsa ödediğimiz borçların yarısı kadar borçlanma olursa bu işleri çok daha seri bir şekilde yaparız” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA