GÜNEBAKAN KADIN DERNEĞİ 13. YILINI YENİ BİNASINDA KUTLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNEBAKAN KADIN DERNEĞİ 13. YILINI YENİ BİNASINDA KUTLADI


 

Mersin’de kadının toplumdaki yerinin güçlenmesi için imza attığı çalışmalarla öncü olan Günebakan Kadın Derneği, kuruluşunun 13’üncü yılını yeni hizmet binasını hizmete açarak kutladı.

Hediye Eroğlu

 

“Kadının yok sayıldığı, haklarının erkekler ve egemenler tarafından sürekli gasp edildiği bir dünyada bir şeyleri değiştirmek yine kadınların önceliği olmalı...” inancıyla 13 yıl önce yola çıkan ve kadın mücadelesinde öncü olan Mersin Günebakan Kadın Derneği, yeni hizmet binasına kavuştu.

Kadının bağımsız, özgür ve etkin bir birey olarak toplumsal hayatın her alanında var olabilmesini isteyen ve bunu da hayata geçirdiği projelerle sağlayan, kadınların öncelikle kendi sorumluluklarını üstlenmesi ve haklarını talep etmesi gerektiği düşüncesi ile çalışmalarını sürdüren dernek yeni binası ile çok daha büyük işlere imza atmayı planlıyor.

 

BİR MÜLKE SAHİP OLMANIN ÖTESİNDE…

Günebakan Kadın Derneği’nin, Mersin’in Mezitli ilçesi Fatih Mahallesindeki yeni binasının açılışına ilgi yoğun oldu.

Açılışta konuşan Günebakan Kadın Derneği kurucu başkanı Seher Selma Yazıcı, bugünlerde günebakanlar olarak heyecanlı olduklarını söyleyerek, “Heyecanımızı sizlerle paylaşmak istedik. 25 Kasım kuruluşumuzun 13. Yıldönümü ve diğer heyecanımız kendimize ait bir mekanımızın olması. Bir mülke sahip olmanın ötesinde bir şeyden söz etmek istiyoruz Kendimize ait bir mekan Virginia Woolf’un kendine ait bir oda istemesi gibi Üniversiteli genç kadınlara ‘kendinize ait bir oda olmalı’ derken bu odanın neden önemli olduğunu açıklayan konuşması kadınların kendilerine çizilen sınırları kaldırmaları, alanlarını genişletmeleri için kendilerini geliştirmeye olanak sağlayacak bir odaları olması gereğinden söz eder.

 

“KADINLARIN GÜÇLENMESİ İÇİN BİRLİKTE OLACAKLARI, BİRLİKTE ÖĞRENECEKLERİ UYGUN MEKANLARA İHTİYAÇLARI VAR”

Aynı nedenlerle kadın derneklerinin de kendilerine ait bir mekanlarının önemli olduğunu 13 yıl boyunca deneyimledik. Kadınların güçlenmesi için birlikte olacakları, birlikte öğrenecekleri uygun mekanlara ihtiyaçları var. Mekanı çalışmalarımıza uygun hale getirmek için gerekli tadilat için  verdikleri destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer’e, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı sayın Şerife Hasoğlu’na ve de emekçi belediye çalışanı arkadaşlara gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“ÇOĞALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Günebakan Kadın Derneği olarak kadın sorunlarını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, kadına yönelik her türlü şiddeti, çocuk istismarını, hayvana şiddeti, ağaca şiddeti kendimize dert edinmiş bir grup kadın olduklarını söyleyen Yazıcı, “Geçmişten şimdiye, başka mekânlardan buraya dayanışmayla ve feminist ilkelerle çoğalmaya devam ediyoruz. Biz Günebakan Kadın Derneği olarak kadına yönelik şiddetle mücadele ederken, haklarımızı almayı ve korumayı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı, kendi gücümüzün farkına varıp birlikte daha da güçlenmeyi kendimize hedef koymuşuz.

 

“KADINLAR OLARAK DAHA ADİL VE EŞİT BİR HAYAT MÜMKÜN”

Bu amaçla devletlerden, hükümetlerden, siyasi partilerden bağımsız bir örgüt olarak eğitimler, kampanyalar, lobi faaliyetleri, projeler, iş birlikleri kurduk ve kurmaya devam ediyoruz. Böylece biliyoruz ki kadın hareketine, demokrasiye güç katıyoruz.

13 yıl önce çıktığımız yolda güçlenerek yürüyoruz. Öğrenerek yürüyoruz. Kadınları ikincilleştiren eşitsizliğe ve tüm ayrımcılıklara karşı iş birlikleri geliştirerek yürümeye devam ediyoruz. Kadınlar olarak daha adil ve eşit bir hayat mümkün diyoruz. Cinsiyet başta olmak üzere tüm ayrımcılıklara karşı çıkarak, katılımcı ve çoğulcu bir toplum talebimizle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA