ŞEHİT CELİL MUTLU’YU BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİT CELİL MUTLU’YU BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI


 

Tunceli Ovacık’ta teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törende, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haber Merkezi

 

Tunceli’de Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan Mersinli Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu, Mersin’in Erdemli ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törende, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli-Ovacık kırsalında Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonu'nda bir grup teröristle temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, biri de sağ ele geçirildi. Operasyonun ilk aşamasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu (32) yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Şehidin naaşı ilk olarak Elazığ Havalimanı'na getirildi. Burada şehit için uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, askeri ve emniyet personeli katıldı.

Şehidin naaşı, dua edilmesinin ardından uçağa alınarak memleketi Mersin’in Erdemli ilçesine gönderildi.

 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Elazığ'dan hava yoluyla Adana'ya, buradan da kara yoluyla Erdemli Tabiye Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Daha sonra şehit Celil Mutlu için ilçe merkezindeki Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Milletvekilleri, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan,  İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Erdoğan, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşlarının yanı sıra askeri ve mülki erkan ve binlerce Erdemlili katıldı.

Burada İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Alata Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tabuta sarılıp gözyaşı döken şehidin annesi, eşi ve kız kardeşini yakınları ve jandarma personeli teskin etti.

Şehit Celil Mutlu’nun cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı ve helallik alındı. İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük, cenaze namazını kıldırdı.

Binlerin katıldığı cenaze töreninin ardından şehidin naaşı, Alata Asri mezarlığında dua ve tekbirlerle uğurlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA