TARSUS İSTİYOR AMA VERMİYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS İSTİYOR AMA VERMİYORLAR!


 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, AKP’li meclis üyelerinin, “Ne istediniz de alamadınız?” eleştirisine, 72 okulun tahsisini istediğini ve alamadığını ayrıca huzurevi için direnenlerin direncini kırmaya çalıştığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve kurmayları meclise yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verirken, Cumhur İttifakı belediye yönetimini söz verilen ancak yapılmayan hizmetler üzerinden eleştiriler yöneltti.

 

CHP’DEN AKP’YE: “BİZİ TAKİP EDİN”

CHP’li Meclis Üyesi Ali Dinsever sosyal yardımlarla ilgili bir sunum yaparken, AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, hükümete yönelik sosyal yardımların yetersiz kaldığı eleştirilerine tepki gösterdi. Altınsucu ayrıca Bozdoğan ve ekibine söz verilen ancak hayata geçirilmeyen hizmetlerle ilgili eleştirilerde bulundu.

Bunun üzerine Dinsever, Sosyal yardım konusunda Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’nın yardımlarının yeterli olmadığını söyleyerek, “Keşke yurttaşların tüm ihtiyaçları oradan karşılanıyor olsaydı da biz de buraya harcadığımız parayı başka belediyecilik işlerine harcasaydık. Merkezi hükümetten destek alamadıklarını söylemediğini, bizden olmayan bir iktidar olmasına rağmen biz asla bunu bir mazeret haline getirmediğimizi söyledim. Kamu kurumlarını kendimize rakip görmüyoruz. Ama merkezi hükümetin yapması gereken doktor odası, okul, ibadethane bakım, onarım tamiratlarını biz yapıyoruz çünkü talepler bize geliyor.  23 okul var terk edilmiş durumda, bunların bize tahsisi ve tamir edilip yeniden açılması talebimize cevap dahi verilmedi. Tarsus Belediyesine karşı bir şey midir, bürokrasinin ağır aksak işleyişi midir bilemiyorum. Ama biz mücadele etmeye devam edecek, kaynaklarımızı en rantabıl şeklinde kullanarak bu halka hizmet edeceğiz. Bahsettiğiniz hizmetlerin hepsi öncelik durumuna göre yapılacak, rahat olun. Belediye top fakültesi açamaz, fakültenin önünü açar ki biz de bunu yaptık. Verilen sözlerin takip edilmesi, denetlenmesi iyi bir şey, bu bizim önümüzü açar. Bundan gocunmayız. Geldiğimiz yer itibariyle verdiğimiz sözlerin hangisini yaptık, hangisini yapamadık bunları değerlendireceğiz zaten. Denetleyin yaptıklarımızı, yapmadıklarımızı biz bilinçli seçmen istiyoruz, inşallah gelecek dönem bizim seçmenimiz olur, bizi denetlersiniz” dedi.

 

CHP VURGUSU İLE HİZMET ANLATILMASINA TEPKİ

MHP’li Grup Başkanvekili Mahmut Tat da, hizmetlerle ilgili sunumların belediye başkan yardımcıları tarafından yapıldığını söyleyerek, meclis üyelerinin CHP vurgusu yaparak sunum yapmasını eleştirdi. Tat, “Cümle aralarında siyasi içerikli ifadeler kullandıkları zaman mevcut statüdeki görevini bırakır, sıradan meclis üyesi gibi konuşursa daha iyi olur” dedi.

 

“TAHRİK ETMEYİN”

Mahmut Tat, Başkan Bozdoğan’a, “Siz merkezi hükümetten destek alamadık’ dediniz, ne istediniz de verilmedi? Yapılanları anlattınız ama 2,5 yıldır konuları detayıyla tartışan bir meclis olarak mümkün olduğu kadar nezaketen üsluplarımıza dikkat ederek konuşmalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Hem burada hem Büyükşehir’de bunu ısrarla istememize rağmen, belediye icraatlarını anlatırken okullara, camilere yardım ederken merkezi hükümetin bu işleri yerine getirmediğini söylemenizin ailemi var mı? okullara yardım eden yeni bir belediye değiliz. Yıllardır her belediye bunu yapıyor, bu büyük bir icraat değil. ‘Yaptık’ deyin ama ‘merkezi hükümet yapmıyor’ demekle insanları tahrik edici laflar söylenmiş oluyor. Tarsus ile ilgili konuları ifade edelim ama ‘merkezi hükümetin yapmadığı işi biz yaptık’ gibi bir imaj yaratılması doğru değil.

 

“İSTİYORUZ, VERMİYORLAR”

Bunu üzerine söz alan Haluk Bozdoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün istedikleri 72 adet okullar için geçici kullanım yönüyle izin vereceğini belirttiğini söyleyerek, “Eğitim-öğretim faaliyetinde kullanılmak üzere milli eğitime devretmeyi kabul ediyoruz. Okulların mülkiyeti hazineye ait olan milli emlak müdürlüğü geçici kullanım gibi bir usul olmadığını esas olanın tahsis olması gerektiğini söylüyor. Ne istediniz verilmedi deniliyor ya işte kanunun tıkandığı aşikar, randevu talebimize yanıt bile verilmedi. Milli Emlak konusu oluyor 100 metre gibi küçük bir rakamla ilgili bir sene sonra alabiliyoruz. Ama bizden istenildiği zaman gözü kapalı veriyoruz.

Ama örneğin huzurevi ile ilgili Mehmet Yıldız çok iyi bilir, kaymakamlıkta, Milli Emlak’ta başka yer arayışına giden birileri var. İşte o birilerini direncini yıkamıyorum” dedi.

 

“HUZUREVİ SAVSAKLANIYOR MU?”

Bunun üzerine söz alan AKP’li Meclis Üyesi  Mehmet Yıldız da, “Huzurevi’nin gecikmesi ile ilgili Kaymakamı ziyaret ettik ve bu işin neden geciktirildiği, savsaklandığını sorduk. İkinci bir alternatif yer arayışında olunduğunu söyledi. Mezarlık civarında bulunan 17 dönümlük yerin uygun bulunmadığını söylediler. Belediyemizin verdiği yer kabul edilmezse, ikinci yerin gündeme geleceği söylendi. Tesis büyük ihtimalle belediyemizin verdiği yer üzerinden yapılacağı bilgisine ulaştık. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA