GÖRME ENGELLİLER BİLGİSAYAR KURSU İLE İŞ BULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖRME ENGELLİLER BİLGİSAYAR KURSU İLE İŞ BULDU


 

“Görme Engelliler için Bilgisayar Kullanımı” projesi ile 3 kurs düzenlendi ve başarılı olan kursiyerler büyük oranda istihdam edildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön ve İŞKUR personelleri, Dernek Başkanı Soner Demir ve Kurs Eğiticisi Ali Rıza Kaya’yı Dernekte ziyaret ederek, günlerini kutladı.

Görüşmede dernek faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşan Başkan Demir; Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve İŞKUR İl Müdürlüğünce hayata geçirilen, dernek tarafından hazırlanan ve İŞKUR tarafından finanse edilen “Görme Engelliler için Bilgisayar Kullanımı” projesi ile 3 kurs düzenlendiğini ve başarılı olan kursiyerlerin büyük oranda istihdam edildiğini söyledi.

 

BASIM MAKİNESİ DESTEĞİ

Proje kapsamında daha önce Körleri Eğitim ve kalkındırma Derneği Mersin Şubesine Braille baskı makinesinin alındığına dikkat çeken Soner Demir; kabartma ile her türlü belge ve kitabın basılabildiği makine sayesinde, bundan böyle engellilerin de okuyabileceği kitaplar basılabileceğini ifade ederek Mersin’in bu makineye sahip olan Türkiye’de ender illerden olduğunu belirtti. Dernekleriyle kamu kurumlarının işbirlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmalarla engellerin ortadan kaldırılacağı birçok projenin hayata geçirilebileceğini belirten Demir; Mersin İŞKUR il Müdürlüğü tarafından yapılan ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, Mersin İŞKUR İl Müdür Yardımcısı olarak atanan Ercan Gön’e yeni görevinde başarılar dilediğini söyledi.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön de, küresel rekabet, ekonomik gelişmeler, demografik ve teknolojik değişim gibi birçok faktörün etkisi altında olan işgücü piyasaları hızlı bir dönüşüm süreci geçirdiğine dikkat çekerek, bu dönüşüme ayak uydurmak için gerek kamuda gerek özel sektörde özellikle dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliklerini arttırmaya yönelik yapılacak projelerle mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesine destek vermenin işgücü piyasasının bütün aktörleri için öncelikli bir sosyal sorumluluk olduğunu söyledi.

Kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe projelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Gön; engelli ve eski hükümlü hibe başvuru süresinin 17 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığını, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların e-Devlet üzerinden, eski hükümlü vatandaşların ise başvurularını Adalet Bakanlığının ilgili birimleri üzerinden İl Müdürlüklerine 17 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapabileceğini söyledi.

Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin TL’ye kadar ve eski hükümlü girişimcilere asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verileceğine dikkat çeken Gön, proje sunmak isteyen engelli bireylerin www.iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünde yayınlanan başvuru rehberi doğrultusunda başvurularını 17 Aralık’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini gördüklerini, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Gön, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür dilediğini ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladığını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA