ERKEK BELEDİYE ÇALIŞANLARA KADINA YÖNELİK ŞİDDET SEMİNERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERKEK BELEDİYE ÇALIŞANLARA KADINA YÖNELİK ŞİDDET SEMİNERİ


 

Haber Merkezi

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Kadına Mezitli Belediyesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü iş birliği ile belediyede çalışan erkek personele seminer verildi. “Şiddete karşı ‘Kadın-Erkek el ele’ Eşitliği savunuyoruz” adı verilen seminerde Mersin Barosu Avukatları Gamze Gazioğlu Zorbay, Aslı Apçin ve Hale Ekinciler şiddetin önlenmesine yönelik atılması gereken adımlar ve yürütülecek hukuksal mücadeleyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener ve kulüp üyelerinin de katıldığı seminerde, cinsiyete dayalı şiddete kurban giden kadınlar anısına saygı duruşu yapıldı.

Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve yoğun ilginin olduğu seminerde konuşarak, kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgiler veren Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener, “25 Kasım-10 Aralık tarihleri arası tüm dünyada ‘Turuncu Günler’ adı altında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kulüp olarak kadınlar ve çocuklar için en iyiyi amaçlayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirme yapabilmek adına bir araya geldik. Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a ve etkinliğimize katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Bugüne kadar kadına yönelik şiddet konusunda çok farklı eylem ve etkinliklerin yapıldığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Son yıllarda bildiğim kadarıyla şiddet konusunda erkekleri bilinçlendirmeye yönelik bir toplantı ilk kez yapılıyor. Bu konuda biz de destek verdik. Şiddete karşı her koldan mücadele etmek durumundayız. Zaten Mezitli Belediyesi olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda çok önemli çalışmalarımız var. Toplu iş sözleşmemizde de eşine şiddet uygulayan personel hakkında soruşturma açılması ve maaşının eşine verilmesi konusunda bir hüküm koyduk. Biz bu tür tedbirlerle şiddetin azalacağına inanıyoruz. Eğer kadın ekonomik ve sosyal özgürlüğünü kazanırsa şiddet azalacaktır. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Kadın Üretici Pazarlarımızı bu amaçla hayata geçirdik. Kadınlarımız daha çok haklarını arasın, dik dursun istiyoruz. Artık kadınlarımız kendilerini ifade ediyor, muhtar adayı oluyor ve çok önemli işler başarıyorlar” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA