EKMEĞE TEKRAR ZAM MI GELİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEĞE TEKRAR ZAM MI GELİYOR?


 

Mersin’de 9 Ekim’de ekmeğe zam geldi ve 200 gram ekmek 1,5 liradan satılırken, alınan karar sonrası 230 gram ekmek 2 lira oldu. Ancak artan un fiyatları nedeniyle ekmeğe yeniden zam yapılması gündeme geldi. Fiyat tarifeleri değişiklik talebiyle toplanan komisyonda, ekmek maliyetlerindeki artışın yüzde 50’yi geçtiğine dikkat çekildi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Ekim ayında Fırıncılar Odası ve ilçelerdeki esnaf odası temsilcilerinin ekmeğe zam talebi ile ilgili çalışmaları sonucu 9 Ekim’de ekmeğe zam geldi ve 200 gram ekmek 1,5 liradan satılırken, alınan karar sonrası 230 gram ekmek 2 lira oldu.

Ancak artan un fiyatları nedeniyle ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi yeniden gündeme geldi. 

Mersin’de il merkezi ve ilçelerinde faaliyet yürüten Fırıncılar Odası ve fırıncıların kayıtlı olduğu Esnaf Odalarından gelen ekmek fiyat tarifesi değişikliği için oluşturulan komisyon, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer Başkanlığında toplandı.

 

FIRINCILAR TOPLANDI

Mersin ESOB yönetim kurulu toplantı salonunda Birlik Başkanı Talat Dinçer Başkanlığında gerçekleştirilen ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyon toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesini temsilen Basri Halis, Ticaret İl Müdürlüğünü temsilen Mehmet Emin Şafak,  İl Tarım Orman Müdürlüğünü temsilen Yılmaz Kaya, Mersin TSO temsilcisi Abdulkadir Dölek, Tarsus TSO temsilcisi Ali Ukav, Erdemli TSO temsilcisi Nihat Taner, Silifke TSO temsilcisi Ali Işık, Tarsus Fırıncılar Odası temsilcisi Suat Yaşar, Mersin Fırıncılar Odası temsilcisi Cevdet Tekbaş,  Aydıncık Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Mithat Akıncı, Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Zeynel Nar, Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Mehmet Yılmaz, Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Yusuf Köğçe, Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Uçal Mavili, Silifke Bakkallar Odası temsilcisi Zahide Doğan, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Halil Metik, Çamlıyayla Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Mehmet Emin Sakallı,  Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Erdoğan Temizkan hazır bulundu.

 

EKMEK MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ

Toplantıda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Mersin il merkezi ve Tarsus Fırıncılar odası ile diğer ilçelerde fırıncıların kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkarlar meslek odalarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4. Maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin maliyetlerindeki artışın yüzde 50’yi geçtiğine dikkat çekildi.

Komisyonca hali hazırda yürürlükte bulunan ücret tarifesinin belirlendiği 6/09/2021tarihinden sonra pişmiş ekmek üretimindeki maliyet unsurları müzakere edildi ve maliyet unsurlarındaki fiyat artışları hesaplanarak Mersin merkez ve Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli, Erdemli ve Tömük, Aydıncık, Gülnar, Mut, Anamur ilçelerinde artan girdi maliyetleriyle birlikte fırıncı esnafının mağduriyetinin giderilmesi adına ekmek fiyatında yeni düzenlemenin zorunluluk olduğu vurgulandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA