MERSİN’İN AFET PLANI HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN AFET PLANI HAZIR


 

Mersin’de “İRAP Değerlendirme Toplantısı” ile “Kış Tedbirleri Bilgilendirme” toplantısı düzenlendi. Toplantıda Vali Su, “Afet risk azaltma planı yaptık” dedi.

Haber Merkezi

 

Afetlerin neden olabileceği can ve mal kaybının asgari düzeye indirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ve belirlenecek olan afet risk azaltma çalışmalarının takibini yapmak, mükerrer olmasını önlemek ve etkinliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı” ile kış mevsimi dolayısıyla genel hayatı olumsuz etkileyebilecek risklerin azaltılması için alınması gereken tedbirler ile bu kapsamda kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konuların görüşüldüğü “Kış Tedbirleri Bilgilendirme Toplantısı” Vali Ali İhsan Su başkanlığında düzenlendi.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantılara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve STK temsilcileri ile AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız katıldı.

 

“AFET RİSK AZALTMA PLANI YAPTIK”

Dünyada küresel ısınmaya bağlı olarak ciddi iklim değişikliklerinin yaşanmaya başladığını kaydeden Vali Ali İhsan Su, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de afet riski taşıdığını ifade ederek; “Bu çerçevede biz de il afet risk azaltma planı yaptık. Afetleri durdurma şansımız yok ama biz ne yapabiliriz. Afetlere karşı dirençli, bilinçli bir toplum oluşturmamız lazım. Farkındalığı artırma yönünde çalışmalar yapıyoruz.Bu planla ilimizi her anlamda her türlü afete hazırlıklı bir konuma getirmiş olacağız. Afet riskini azaltmak çok önemli. Afet riskini azalttığımız ölçüde can mal kaybını önlemiş ya da en aza indirmiş oluruz.’ dedi.

Vali Ali İhsan Su ilimizde İRAP planının hazırlanmasında katkı veren kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına şimdiden teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

KIŞ TEDBİRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Programda daha sonra “Kış Tedbirleri Bilgilendirme Toplantısı”na geçildi.

Toplantıda yoğun kar yağışı ve don kapsamlı meteorolojik uyarılar başta olmak üzere kış şartları dolayısıyla yerleşim birimlerinde genel hayatı etkileyeceği değerlendirilen can ve mal zararlarının önlenmesi/azaltlıması, müdahale çalışmalarının daha etkin ve verimli yapılabilmesi amacıyla alınması gereken tedbirler tüm yönleriyle ele alındı.

AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız’ın sunum yaptığı toplantı, görüş ve önerilerin alınmasıyla sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA