PATRON HAVA ATIYOR İŞÇİ EYLEM YAPIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PATRON HAVA ATIYOR İŞÇİ EYLEM YAPIYOR


 

Kozuva Şirketler Grubu Başkanı Süleyman Kozuva, geçen ay Çukurova Havalimanın 2022 yılı 29 Ekim’de açılması için işçilerin iki vardiya ile çalıştırılması ile hava atarken, işçiler iki aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yaparak, iş bıraktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yapımı yılan hikayesine dönen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda ücretini alamayan işçi eylemlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Bittiğinde Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanı olacak, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere büyük katkı sağlaması beklenen Çukurova Bölgesel Havalimanının inşaatında altyapının yüzde 99’u, üstyapının da yüzde 42’si tamamlandı.

Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, geçen ay bölgeye gelerek inşaat sapasında yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Bayramımızın 99’uncu yıl dönümünde havalimanını açmayı hedefliyoruz. 29 Ekim 2022 hedefimiz. İnşaatta iki vardiya olarak 500 kişiyle çalışıyoruz. lerleyen süreçte ince inşaat çalışmalarına da geçtikten sonra çalışan sayımız yaklaşık bin 100’leri bulacak” derken önceki gün işçiler yine ücretlerini alamadıkları için eylem yaptılar.

Yaklaşık 2 aydır ücretlerini alamadıkları için şantiyede iş bırakma eylemi yapan işçiler, emeklerinin verilmesini istedi. Eylem nedeniyle şantiyeye jandarma gelirken, ücretlerin verileceği sözü üzerine işçiler eylemlerini sonlandırdı.

 

EYLEM GÖRÜLMEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, eylemin kamuoyunda yer almamasını eleştirerek, “Kameralarınızı elinize alın Çukurova Havalimanı’na gidin, Gidemezsiniz. Dün yüzlerce işçi maaşlarını alamadıkları için eylem yaptılar. Ama hiçbir yerde gösterilmedi” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA