TOROSLAR’DAN PARMAK İZİ TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DAN PARMAK İZİ TALEBİ


 

Toroslar Belediyesi’nde personelin mesai giriş ve çıkışını takip etmek için hayata geçirdiği parmak izi uygulamasına CHP’li Meclis Üyesi Eren Türker özel hayatın gizliliği ihlal ediliyor diyerek tepki gösterirken Başkan Yılmaz “Parmak izlerinin başka yerlere aktarılması söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir önceki birleşime ait tutanak özeti oy birliği ile kabul edildi.

2022 yılının Ocak ayında oluşturulacak Denetim Komisyonuna 5 üyenin belirlenmesi, 2022 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin görüşülmesi , 2022 yılı için sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan personelin aylık net ücretinin belirlenmesi ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediye kadro durumlarında yapılacak değişiklik ile ilgili 2 sayılı boş kadro değişikliği cetvelinin görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İÇİN YILMAZ’A YETKİ VERİLDİ

Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ödül almaya hak kazanan “Tekno Toroslar Projesi” ile ilgili “Genç Dostu Şehirler Projelerinin Gerçekleştirmelerine İlişkin İşbirliği Protokolü” nün imzalanması hususunda Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toroslar Belediyesinin Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine üye olması, 5 bin TL üyelik aidatının ödenmesi kabul edildi. Birlik meclisine üye olarak görev yapmak üzere Atilla Parlak ve Salih Baysal’ın yedek üye olarak Muhammet Koç’un seçilmesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

2022 Yılı Evsel Katı Atık Tarifesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ise yeniden görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Memur ve sözleşmeli personele sosyal denge tazminatı ödenmesine, yetkili memur sendikası ile Toroslar Belediyesi arasında sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a yetki verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

“PARMAK İZİ UYGULAMASI GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis  üyesi Eren Türker personellerin parmak izi sorunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Personeller mesaiye başlarken parmak izi okutarak mesaiye başlıyor. Bu karar özel hayatın gizliliği ilkesine aykırıdır. Sizde bir hukukçu olarak bizden daha iyi bilirsiniz. Bunun hukuki kararları da var. Mahkeme kararları da var. Normalde böyle bir uygulamanın yapılması hukuksuzdur. Personel güvencesini alamıyor. Bilgiler başka yerde kullanılacak mı kullanılmayacak mı bunun bilgisini bilmiyorlar. Bu güvenceyi de alamıyorlar. Bize bunun için şikâyette bulunuyorlar. Toplanan veriler başka bir yerde kullanılmak dışında da biliyorsunuz ki bütün dünya bir pandemi sürecinden geçiyor. Bu koşullara aykırı bir uygulama.  Çünkü parmak basan arkadaşın arkasından bir arkadaş daha parmak izini okutuyor. Pandeminin bulaşma yolu temas olduğunu biliyorsunuz. Burada bir temas oluşmakta. Bence bu uygulama gözden geçirilmeli. Personel bu konuda muzdarip.”

 

“MAĞDURİYET YAŞANMASI TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise “Parmak izi uygulaması üzerinde uzun süredir çalıştığımız bir konu. Sistem çalışanların parmak izlerini kaydetmiyor. Parmak izlerini dijitalleştiriyor. Çalışanlarımızın parmak izinin herhangi bir şekilde başka bir sisteme aktarılması, kullanılması ve mağduriyet yaşanması teknik olarak mümkün değildir. Bu konuda hassasiyetimiz var. ama yine de öneriniz üzerine tekrar bu açıdan gözden geçirelim” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA