BORÇLANMA TEKLİFİNDE SALONU TERK ETTİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMA TEKLİFİNDE SALONU TERK ETTİLER


 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı bütçesi 3 milyar 660 milyon TL olarak kabul edildi. Gelir bütçesi ile gider bütçesi arasındaki 440 milyon liranın borçlanma ve menkul kıymet değişikliği ile kapatılacak olmasına ve bütçeye konan 310 milyon TL borçlanma yetki talebine tepki gösteren bazı Cumhur İttifakı üyeleri salonu terk ederek oylama katılmadı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı 3. Oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Mecliste Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı gider bütçesi 3 milyar 660 milyon TL, gelir bütçesi ise 3 milyar 220 milyon TL olarak kabul edildi.

Aradaki 440 milyon TL’nin ise gelir bütçesinde tahmin edilen gelirler ile finansmanın ekonomik sınıflandırılması tablosundaki kaynaklar karşılık göstermek suretiyle denklik sağlanması oy çokluğu ile kabul edildi.

 

BORÇLANMA MADDESİNDE SALONU TERK ETTİLER

2022 gelir ve gider bütçesi arasındaki 440 milyon TL’lik farkın iç borçlanma ve likidite amaçlı tutar mevduat menkul kıymetler değişikli ile karşılanması teklifi görüşülürken Cumhur İttifakı üyeleri salonu terk ederek oylamaya katılmadı. Salonda kalan Cumhur ittifakı üyelerinin çekimser oy kullanması ile söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

DOLDUR BOŞALT TAKTİĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e İller Bankası ve diğer bankalardan 2022 yılı mali finans bütçesine göre 310 milyon TL’ye kadar borçlanma yetki talebi ile ilgili teklifin görüşülmesi sırasında da Cumhur ittifakı üyeleri salonu terk ederek oylamaya katılmadı. Salonda kalan Cumhur İttifakı üyelerinin de çekimser oy kullanması ile teklif oy çokluğu ile kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA