SEÇER’E; ‘ALT YAPI VİRANEYE DÖNDÜ’ ELEŞTİRİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER’E; ‘ALT YAPI VİRANEYE DÖNDÜ’ ELEŞTİRİSİ


 

MESKİ Bütçesinin yüzde 46’sının yatırıma ayrıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi’den alt yapısı viraneye dönen Şevket Sümer, Hal, Güneş ve Gündoğdu Mahallelerine yatırım gitmiyor eleştirisi geldi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu 2. Oturumu’nda HDP Grup Sözcüsü Ali Tanrıverdi, Başkan Vahap Seçer’e bazı mahallelere yatırım yapılmadığı eleştirisinde bulundu.

MESKİ’nin önemli çalışmalara imza attığını ve teknolojiyi iyi kullandığı ifade eden Tanrıverdi, musluk suyu içiminde geçmişten kaynaklanan bazı tereddütlerin artık yaşanmadığını kaydetti.

Seçer’e yatırımlara ayrılan payın yüzde 46 olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Tanrıverdi, programın hazırlanmasında eksiklikler olduğunu eleştirisinde bulundu.

Yatırımlar planlanırken hizmet götürülürken yörenin nüfus yoğunluğunun dikkate alınmasını isteyen Tanrıverdi, “Yani hizmetlerin eşit oranda gidebilmesi için bunu bölgeler yada yüzölçümden ziyade nüfus yoğunluğu dikkate alınarak yapılması eşitlik açısından daha uygun olur” şeklinde konuştu.

 

“4 MAHALLENİN ALT YAPISI VİRANEYE DÖNMÜŞ DURUMDA”

Akdeniz ile iç içe olan Şevket Sümer, Güneş, Gündoğdu ve Hal Mahalleleri’nin alt yapısının yeterli yatırım yapılmadığı için viraneye döndüğünü vurgulayan Tanrıverdi, “Bu 4 mahallenin nüfusu 77 bin 474’tür. Bu nüfus aynı zamanda iç içedir. Hizmetin götürülmesi açısından daha kolaylıklar sağlar. 4 mahallenin alt yapısı gerçekten viraneye dönmüştür. 50 yıllık bir alt yapısı var. Zaten MESKİ’deki yönetici arkadaşlarla her zaman kendilerine yapılan şikayetlerden dolayı bu durumu çok iyi biliyorlar. Ne yazık ki bu sözünü ettiğimiz alana 2024 yılı programı dahil olmak çok önemli bir yenileşmenin, projenin çok önemli bir yatırımın gitmediğini görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bunun bir eksiklik olarak görülüp değerlendirilmesini isteyen Tanrıverdi şöyle devam etti: “Dilerim ki  yöneticilerimiz bu durumu dikkate alarak planlamalarla yeniden o bölgenin alt yapısının iyileştirilmesi için bir takım girişimlerde bulunur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA