“HERKES YOKSULLAŞIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HERKES YOKSULLAŞIYOR”


 

CHP heyeti, Mersin’de DİSK üyesi işçileri dinleyerek, 4 Aralıkta ki mitinge davet etti. Buluşmada işçiler “Hükümet istifa” sloganları atarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, fiyat artışları nedeniyle insanların bir kısmı yoksullaşırken bir kısmının zenginleştiğine dikkat çekerek “Şimdi ise bir avuç insan hariç zenginleşen kimse yok” dedi.

Hediye Eroğlu

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile birlikte DİSK’e bağlı Genel İş Sendikasını ziyaret etti. Ağbaba, işçileri 4 Aralık’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine davet etti. Ziyaret sırasında işçiler ‘Hükümet istifa’ sloganları attı.

Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, DİSK’in miting çağrısına sessiz ve duyarsız kalamayacağını ifade ederek “Artık geçinemiyoruz. Gelen zamlar asgari ücreti eritti. Yarı yarıya düşürdü. Yakında asgari ücret belirlenecek. Biz bu asgari ücret belirlenmesinde insanca yaşanır bir ücreti talep ediyoruz. Asgari ücretten vergi alınmamasını talep ediyoruz. Zaruri gıda ürünlerinden KDV alınmamasını istiyoruz. Kısacası insanca yaşanılır bir ücret istiyoruz. Artık bu iktidarın ve bu iktidarın ortağının tehditlerinden bıktık usandık. Bunların tehditleri bizi yıldıramaz. 1 aydır sokaklardayız. Arkadaşlarımız hükümeti istifaya davet ediyor. Yönetemiyorlar ölüyoruz. İnsanlar işsizlikten intihar ediyor. Çiftçiler ürünlerini satamadığı için kriz geçiriyor. Öğrenciler sokakta kalıyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de tehdit ediyorlar. Buna karşı muhalefet partileri bütünleşmeli” şeklinde konuştu.

 

“İNSANLAR ARTIK EKEMEZ HALE GELDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Türkiye’de bütün kesimlerin yoksullaştığını görüyoruz. Ocak ayından bu yana asgari ücretin yarısı kaybolmuş durumda. Temel gıda ürünlerine baktığımız zaman domatesinden ununa tüp gazından patatesine kadar maaşlı çalışanların nerede ise yüzde 50 yoksullaştığını görüyoruz. 2021 yılının ocak ayında tespit edilen rakamların anlamsızlaştığını görüyoruz. Alım gücünüzün yarı yarıya düştüğünü görüyoruz. Zayıflaşan yoksullaşan sadece sizler değilsiniz. Hala bin 500 TL alan binlerce emekli var. 7 milyon 585  bin kişi aylık bin 197 TL para ile geçimini sürdürmeye çalışıyor. Geniş tanımlı işsiz sayımız 10 milyon. Her iki emekliden biri ya çalışıyor ya iş arıyor. Türkiye’de hem çalışan hem üretenlerin durumu kötü. Hem esnaf hem sanayicinin yoksullaştığını görüyoruz. Girdi fiyatlarının artması ile ekonomi durma noktasına gelmiştir. Gübre, ilaç, mazot fiyatlarının artması üretimi durma noktasına getirmiştir. Artık insanlar gübre kullanmamakta, tarlalarını ekmemektedir” şeklinde konuştu. 

 

“TL TARİHİN EN DEĞERSİZ DÖNEMİNİ YAŞIYOR”

Türk lirasının tarihin en değersiz dönemini yaşadığını anlatan Ağbaba “Mazotundan ununa, tüp gazından domatesine fiyatı yükselmeyen hiçbir şey yok. Elektriğinden doğalgazına hiçbir şey yok. Türkiye’de çalışanın yüzde 56’sı asgari ücretle geçimini sürdürüyor. Alım gücü düşüyor insanlar yaşayamaz hale geliyor. Kiralar başını almış gitmiş. Geniş kesimler yoksullaşıyor. Önceki yıllarda bir kısmı yoksullaşırken bir kısmı zenginleşiyordu. Şimdi bir avuç insan hariç zenginleşen kimse yok. Herkes yoksullaşıyor” ifadelerini kullandı.

Gelirini artıranın bir avuç insanın olduğunu belirten Ağbaba, “Bunlar hükümetin yandaşı, üretim dışındaki sektörlerde çalışanlar. Bunlar işçi değil, memur değil, sanayici değil tüccar değil. Onlar kim?  Onlar çok sayıda gördüğümüz sonradan türeme devletin, bizim sırtımızdan zenginleşen bir avuç insan. Bunlar mafya yoluyla, rüşvet yoluyla, uyuşturucu yoluyla zenginleşiyor. Eskiden milli içkimiz ayran diyorduk. Şimdi bunların milli içeceği kokain olmuş durumda. Milli İçeceği uyuşturucu olmuş durumda. Bunlar hem içici hem satıcı” şeklinde konuştu. 

 

SORUYA CEVAP YERİNE MİTİNGE DAVET ETTİ

Ağbaba, CHP’li bazı meclis üyelerinin il başkanı tarafından disipline sevk edilmesi ve parti içi yaşanan sorunlarla ilgili soruya ise cevap vermedi. Ağbaba, soruya cevap vermek yerine “4 Aralık’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine davet ediyorum” cevabını verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA