MECLİSTE SİLAH GERİLİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE SİLAH GERİLİMİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Seçer’in, Gültak’a yönelik “horoz” söylemi tartışmaya neden oldu. Tartışma koridora taşarken Büyükşehir’de görevli bir kişinin Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’ın korumalarına silah gösterdiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Hediye Eroğlu

 

Yönetimin CHP’li Vahap Seçer’de, meclis çoğunluğunu ise Cumhur İttifakı’nda olduğu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisindeki gerilim her geçen gün tırmanıyor. Meclisin Kasım ayı 3. oturumuna Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasındaki tartışma damga vurdu.

 

SEÇER’DEN GÜLTAK’A; “BURANIN HOROZU SEN DEĞİLSİN”

CHP'li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ile AKP'li Mustafa Gültak arasında Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesiyle ilgili tartışma çıktı.

Seçer’in, Çamlıbel ile ilgili bazı işadamlarına söz verildiğini, limanın kurvaziyer liman olarak yapılmak istendiğini ileri sürmesi üzerine tansiyon yükseldi.  Gültak kendisine cevap hakkı doğduğunu savundu.  Seçer ise “Gültak buranın horozu değil, böyle her şeye atlayacak, ürü ürü. Böyle çıkıp ahkam kesecek. Oturun yerinize. Huzur kaçırıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Söz isteyen Gültak mikrofonunun açılmamasına öfkelendi. Bunun üzerine Gültak meclisin ön sıralarına giderek konuşma yapmaya çalıştı.

 

SİLAH GÖSTERDİ ORTALIK KARIŞTI

Meclis üyelerinin de bir birine sataşması üzerine oturuma ara verildi.  Verilen arada Başkan Gültak koridora çıkarken Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olduğu iddia edilen kişi Gültak’a tepki göstererek üzerine yürüdü. Başkan Gültak’ın koruma görevlileri şahsa müdahale ederek uzaklaştırmaya çalıştı.

İddiaya göre Büyükşehir’de çalışan görevli, koruma polislerine silah gösterdi. Bunun üzerine koridor bir anda karıştı. Koridorda arbede çıkarken meclis üyeleri araya girerek ortalığı sakinleştirmeye çalıştı.

 

GÜLTAK’I ÖZYİĞİT SAKİNLEŞTİRDİ

Bu sırada AKP’li divan katibi Haluk Mutluay da koridora gelerek çalışanlardan olaylara müdahil olmamasını istedi. Dışarı çıkan Gültak’ın yanına gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise yaşanan olay hakkında bilgi alarak Gültak’ı sakinleştirmeye çalıştı. Gültak ise “Ben sakinim abi. Adam benim üzerine yürüdü. Korumama silah gösterdi. Bende alınmasını istiyorum” dedi.

 

PARTİLİ GENÇLER SALON ÖNÜNDE BEKLEDİ

Bu esnada yaşanan tartışmayı duyan bazı AKP’li ve CHP’li gençler Kongre Sergi ve Sarayı’nın önüne gelerek, beklemeye başladı. Polis olay yerinde önlem alırken grup toplantının sona ermesi ile dağıldı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Meclisin sonra ermesinin üzerine Başkan Gültak, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Emniyet güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA