SANAYİ ESNAFI SOKAKTA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SANAYİ ESNAFI SOKAKTA!


 

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Mersin’de yüzde 100 doluluk oranı ile çalışan sanayi sitelerinde bin 358 esnaf bulunurken, 4 bin 545 esnafın mahalle ve sokak aralarında, apartman altlarında faaliyet gösterdiğini açıklayarak, sanayi sitesi talebini yineledi.

Haber Merkezi

 

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Necdet Heppekcan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Beraberinde bulunan Başkanvekili ve Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan ve bir önceki dönem Federasyon Başkanı Özcan Saraçoğlu ile birlikte Başkan Dinçer’e nezaket ziyaretinde bulunan Heppekcan, metal, otomotiv, makine, yapı sanatları başta olmak üzere çalışma alanına giren sektörlerin sorun ve beklentileri hakkında görüş alış verişinde bulunarak, izlenimlerini paylaştı. Heppekcan, temsil ettikleri metal, otomotiv, makine ve yapı sektöründeki üyelerinin bu konumlarıyla ülkemizin katma değer ve istihdamına büyük oranda katkı sağladığının altını çizdi.

 

SANAYİ SİTELERİ YÜZDE 100 DOLU

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ise yaptığı konuşmada, heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, başarılar diledi. Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin temel yapı taşı ve büyümenin fidanlığı olduğuna vurgu yaparak, ülkemizdeki işletmelerin yüzde 98’ini oluşturan küçük işletmelerin devletten yeterliği desteği göremediğini ifade etti.

Konuşmasında Mersin sanayisi hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Başkan Dinçer,  “İlimizde Mersin Sanayi Sitesi, Tırmıl Sanayi Sitesi, Mezitli Sanayi Sitesi, Mersin Toroslar Sanayi Sitesi’nde toplam işyeri sayısı bin 358’dir. Sanayi sitelerindeki işyerleri yüzde 100 doluluk oranıyla çalışmaktadır. Mersin sanayi sitesi alanları içerisinde faaliyet göstermeyen esnaf ve sanatkâr işletme sayısı 4 bin 545’dir.

 

MERSİN ESNAFININ YÜZDE 76’SI SOKAKLARDA

Bir başka ifadeyle imalat ve tamirat işlerindeki işletmelerin yüzde 76’sı Mersin ili merkez ilçelerinde mahalle ve sokak aralarında, apartman altlarında faaliyet göstermektedir. Bu işletmeler otomotiv, mobilya /pvc, metal / madeni, mermer / cam, hurdacı, elektrik / elektronik, matbaa / reklam, inşaat malzemelerinin üretimi, imalatı, tamiratı ve ticaretini kapsayan 8 ana sektörde ve 164 meslek grubunda sınıflandırılmıştır. Buna göre Mersin ili merkez ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 80’i otomotiv, Mobilya /PVC, Metal / Madeni sektöründe yer almaktadır” dedi.

Başkan Dinçer, Mersin’e ihtisas sanayi sitelerinin kurulmasının elzem ihtiyaç olduğunu kaydederek,  yerel ve genel idare temsilcileri ile bu sorunu çözme gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Madeni Eşya Federasyonu Başkanı Necdet Heppekcan daha sonra ise günün anısına Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e plaket verdi. Ziyarette Başkan Dinçer’e Birlik Yönetim Kurulu üyesi Nihat Dağdelen eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA