EĞİTİMCİLER TALEPLERİNİ OKULLARDAN HAYKIRACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİMCİLER TALEPLERİNİ OKULLARDAN HAYKIRACAK


 

Milli Eğitim Şûrası öncesi Eğitim-İş Sendikası, eğitime dair taleplerini saraylarda değil alanlarda anlatmak için harekete geçti. “Reçetemizi anlatmak için çalışma alanlarımızı kullanacağız” diyen Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekin, şuranın yapılacağı -3 Aralık tarihlerinde okullarda “Laik, bilimsel, kamusal eğitim istiyoruz!” kokartları takacaklarını duyurdu.

Haber Merkezi

 

Yedi yıl aradan sonra 1-3 Aralık tarihlerinde toplanacak “Eğitimde Fırsat Eşitliği” temasıyla toplanacak Milli Eğitim Şûrası öncesi Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), eğitime dair taleplerini saraylarda değil alanlarda anlatmak için harekete geçti.

Bu kapsamda Eğitim-İş) Mersin Şubesi de kentte bir dizi etkinliğe imza atma kararı aldı. Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, yapacakları çalışmaları yaptığı yazılı basın açıklaması ile duyurdu.

 

“SORUNLAR, MÜSAMEREYİ ANDIRAN BİR ŞÛRA İLE DEĞİL ANCAK GERÇEKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI İLE ÇÖZÜLEBİLİR”

Başkan Tekin, “Eğitime dair taleplerimizi saraylarda değil alanlarda anlatıyoruz!” başlığıyla yaptığı açıklamada, milli eğitimin kronikleşmiş ve giderek ağırlaşan sorunlarının, müsamereyi andıran bir şûra ile değil ancak gerçekçi bir bakış açısı ile çözülebileceğini söyledi.

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıllar sonra toplanan Milli Eğitim Şûrası'nın düzenlendiği yerden, belirlenen tartışma başlıklarına kadar umut verici tek bir tarafı yoktur” diyen Yakup Tekin, “Böyle bir organizasyonu kaldıracak kadar büyük öğretmenevleri, MEB'in devasa toplantı salonları yokmuşçasına, tek adam rejimine yakışır biçimde Saray'da toplanacak olan şûra, belirlenen içeriği açısından da gerçekçi olmayacağını belli etmiştir. 

 

“REÇETEMİZİ ANLATMAK İÇİN ÇALIŞMA ALANLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Eğitim-İş olarak şûranın ilk duyuruları sırasında MEB'in fakslarını ‘eğitimin başlıca sorunu laik, bilimsel, kamusal ve adil biçimde verilen bir hizmet olmamasıdır. Şûrada ilk tartışılması ve çözüme kavuşturulması gereken budur’ mesajıyla kilitlemiştik. Başta biz olmak üzere ilerici kamuoyundan yükselen bu talebe sırt çeviren MEB, şûrada tartışılacak konular arasına  laik, bilimsel, kamusal ve adil eğitim ihtiyacını koymaya lütfetmemiştir.

Diyanet'in varlığını artırmak istediği okul öncesi eğitime eğileceği belirtilen şura, eğitimin de eğitim emekçisinin de temel sorunlarını görmezden geleceğini, Saray'da göstermelik bir fikir alışverişiyle ilerleyeceğini malum etmiştir. Buradan yola çıkarak çözüm reçetemizi anlatmak için Saray kapısında beklemek yerine çalışma alanlarımızı kullanacağız.

 

“LAİK, BİLİMSEL, KAMUSAL EĞİTİM İSTİYORUZ”

Göstermelik eğitim şûrasının yapılacağı 1-3 Aralık tarihlerinde, Eğitim-İş'li eğitim emekçileri olarak okullarımızda, üniversitelerimizde ‘laik, bilimsel, kamusal eğitim istiyoruz!’ kokartları takacağız! ‘Eğitimde feda edilecek fert yoktur’ diyen Başöğretmen Atatürk'ün eğitim neferlerinin ortak çatısı olan Eğitim-İş olarak; bu ülkede eğitimde hiçbir evladımızı feda etmemenin, fırsat eşitliğini tahsis etmenin yegane yolunun; Cumhuriyet'in tarif ettiği gibi laik, çağımızın gerektirdiği üzere bilimsel, Anayasamızın ve sosyal devlet ilkesinin emrettiği üzere kamusal yani parasız eğitim hizmeti vermek olduğunu Saraylardan değil okullardan duyuracağız!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA