MERSİN’DE VAKA YOĞUNLUĞU ARTIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE VAKA YOĞUNLUĞU ARTIYOR!


 

Bakan Koca son bir haftada en çok vaka artışı olan 10 ili paylaştı. Bu iller arasında Mersin, haftalık vaka sayısında 256,27 oranı ile yer aldı.

Gizem Ekici

 

Pandeminin ilk başladığı dönemde düşük vaka sayısı rekoru kıran ancak bayram ve yaz tatillerinde özellikle şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kalkması ile yüksek vaka artışları yaşanan Mersin’de tablo yine korkutucu boyuta geldi.

Son haftalarda vaka sayısında adeta düzenli olarak artış gösteren Mersin, bu alanda Türkiye’deki ilk 10 il arasına girdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir haftalık insidans haritasını paylaştı. Bakan Koca, “13-19 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Adana, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Hatay, Burdur, Kilis, Giresun, Mardin” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “13-19 Kasım arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık insidans haritasında. 13-19 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Adana, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Hatay, Burdur, Kilis, Giresun, Mardin” ifadelerini kullandı.

İllere göre 100 binde görülen haftalık vaka sayısında 13 - 19 Kasım 2021 tarihleri arasında Mersin’de oran 256,27 oldu. Mersin bu rakam ile ilk 10 il arasında yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA