MECLİS’TEN EĞİTİM VE KADIN ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİS’TEN EĞİTİM VE KADIN ATAĞI


 

MESKİ Olağan Genel Kurul toplantısında meclis üyeleri eğitim ve kadınların sorunlarına dikkat çekerek çözüm istedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Kasım ayı olan genel kurul toplantısı ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.

Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ünzile Kuru, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında bir konuşma yaptı.

Kanda şiddete karşı kadının toplumdaki yerinin önemine işaret eden Kuru, Atatürk devrimlerine dikkat çekerek, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümüne vurgu yaptı.

Daha sonra HDP’li Meclis üyesi Bedriye Kuş da, kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin konuşma yaptı. Kadınların onlarca yıldır hayatlarının her döneminde şiddete karşı mücadele etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Kuru, iktidarın 20 yıllık döneminde şiddetin katlanarak devam ettiğini söyledi. İstanbul Sözleşmesi’nin iktidarca kaldırılmasını eleştiren Kuru, “İstanbul Sözleşmesi bizdik. Bizler kazanımımız için sokaklarda mücadele ederken Saray Rejimi gözaltılar para cezaları ile bizleri sindirmeye çalıştı. Bu mücadele hayat mücadelesidir.Ölmek değil yaşamak istiyoruz. Ekim ayında 14’ü şüpheli olmak üzere 23 kadın öldürüldü. Hayatını kurtarmak için öz savunma uygulamak zorunda kalan ve hayatta kaldığı için cezalandırılan kadınlar için mücadele ediyoruz. Gerici erkek ittifakları karşısında durmaya devam edeceğiz. İsyanımızı yükseltmeye devam edeceğiz.

Sizlerden de taleplerimiz daha fazla pozitif ayrımcıkla kadın meselesine yaklaşmanız. Özellikle örneğin kadınlar ciddi anlamda çok büyük zorluklarla iş yererinde karşı karşıa kalıyorlar. Kadınlar regl dönemlerinde izinli olmalı Doğum izni, ücretli izin konularına hassasiyet göstereceğinize inanıyorum” dedi.

 

“ÖĞRETMEN VE EĞİTİMİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR”

HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi ise öğretmenlerin ve eğitimin yaşadığı sorunlarla ilgili bilgilendirme yaptı. Tanrıverdi, “Öğretmenler Günü’nde her zaman öğretenlerimizi saygıyla sevgiyle anarız ama ne yazık ki öğretmenlerimizin gerçek sorunlarıyla yüzleşme konusunda pek o kadar iyimser değiliz. Eğitim ve öğretmenin sorunları öğretmenler gününde mutlaka değerlendirilmesi ve çözüm yolları aranmalıdır. Eğitimin öğretmen çok farklı bir alan. Öğretmen insanı şekillendiriyor. Öğretmenlik bir uzmanlık alanıdır. Öğretmen yetiştiren okullar yeniden gözden geçirilmelidir. Eğitimde özellikle covid 19 belasından sonra eşitsizlik alabildiğine genişledi. Bunun giderilmesi için bir takım çalışmalar yürütülmelidir. Eğitimin içeriği de demokratik olmalı, evrensel değerlerle donatılmalı ama yereli de içine almalı.  Merkezi yapıdan vazgeçilmeli. Eğitimin uygulaması yerel yönetimler tarafından yapılmalıdır. Eğitime ayrılan bütçeler ülkemizde ne yazık ki yetersizdir. 2022’de eğitime ayrılan bütçe, toplam bütçenin yüzde 10,79’dur, Yıllar geçtikçe eğitime ayrılan pay azalmaktadır.

Atanamayan öğretmenler bir an önce atanmaları sağlanmalı, 3600 ek gösterge verilmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA