“OMİGRON VARYANTINA KARŞI ÖNLEM ALINMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OMİGRON VARYANTINA KARŞI ÖNLEM ALINMALI”


 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen Omigron varyantı henüz Türkiye’de görülmezken Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen gerekli tedbirin alınması çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, son günlerde etkisi hızla artan Omigron varyantı ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada bu varyantın Türkiye’de henüz tanı konulan bir mutasyon olmadığını söyledi. Omigron’ın Güney Afrika’da çıkan ve Avrupa’da bir iki ülke görülen bir varyant olduğunu anlatan Antmen, “Delta varyantından fazla ve hızlı yayıldığı söyleniyor. O nedenle çok ciddi önlemler alınması gerekiyor. Havaallarında felan çok ciddi önlemler alınması ve kısıtlanmalar olması gerekiyor” dedi. Önlem olarak Türkiye’nin Güney Afrika ile trafiğinin kapatıldığını anlatan Antmen, “O yetmez daha ağır mı seyrediyor daha fazla mı öldürüyor o konuda yeterli bir delil yok elimizde. Çalışma yok ama çok daha hızlı yayıldığına dair özellikle Avrupa’da çok ciddi araştırmalar var” şeklinde konuştu.

“VAKA SAYISI ARTARSA YOĞUN BAKIMLAR YİNE DOLABİLİR”

Mersin’de ki vaka sayıları ile ilgili de bilgi veren Antmen, “Mersin’de vaka sayısı geçen hafta yüzbinde 213 idi. Bir öncesi ve daha önceki haftalara göre artıyor. Bu hafta yeni rakam henüz açıklanmadı. Hastanelerde ve yoğun bakımlarda sıkışıklık yok. Ama bu hızla giderse hastanelerin ve yoğun bakımların sıkışma olasılığı var” dedi.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA