YENİŞEHİR BELEDİYESİ 73 SANATÇIYI BİR SERGİDE BULUŞTURUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 73 SANATÇIYI BİR SERGİDE BULUŞTURUYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kente kazandırdığı Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin birinci yıl dönümünde önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. 7 Aralık’ta açılacak olan sergide, 73 sanatçının eserleri yer alacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in kültürle ve sanatla yaşamaya devam edeceğine dikkat çekerek, tüm vatandaşları sanat galerilerini ve sergileri gezmeye davet etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, açıldığı günden bu yana önemli sergilere ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin kuruluşunun birinci yılını ulusal bir karma sergi ile kutluyor.

 

2021’İN SON, 2022’NİN İLK SERGİSİ

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan sanat galerilerinin birinci yıl dönümü dolayısıyla 73 sanatçının eserlerinin yer alacağı “minipaint ulusal karma sergisi” 7 Aralık Salı günü saat 17.30’da kapılarını açacak.  7 Ocak’a kadar gezilebilecek olan “minipaint ulusal karma sergisi” 2021’in son, 2022’nin ise ilk sergisi olacak.

Hayata geçirdiği çalışmalarla Yenişehir’i, Türkiye’de kültür ve sanatın en önemli merkezlerinden biri haline getiren Yenişehir Belediyesi, kurduğu sanat galerilerinde bir yıl içerisinde Yer, Zaman ve Mekân Sergisi, Frekans A Sergisi, Kırılgan İmge Sergisi, Leonardo Da Vinci’ye Saygı Sergisi ve Monokkkronik Kişisel Resim Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. 

 

5 SERGİYİ 4 BİN 45 SANATSEVER GEZDİ

5 ayrı sergide 101 sanatçının 357 eseri Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerilerinde sanatseverlerle buluşurken, galerilerde kurulan Hafıza Mekanı’nda 14 sanat etkinliği de düzenlendi.  Bir yıl içerisinde gerçekleştirilen 5 ayrı sergiyi toplamda 4 bin 45 sanatsever gezme imkânı buldu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA