MARATON ŞAMPİYONU KENYALILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARATON ŞAMPİYONU KENYALILAR


 

Tarsus’ta bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Yarı Maraton’unda Kenyalı atletler şampiyon oldu. 21 kilometrelik yarı maratonun genel klasman erkekler kategorisinde birinciliği Kenyalı Sang Benard Cheruiyot elde ederken kadınlarda ise yine Kenyalı Pauline Narogoi Esikon şampiyon oldu.

Haber Merkezi

Tarih ve kültür kenti Tarsus’ta, 3 yıl aradan sonra “Şehir ve Tarih Hepsi Bir Maratonda” sloganıyla, “13. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu” coşkusu yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla koşulan maraton, 3 etap şeklinde gerçekleşti. Maratonun başlangıç ve bitiş noktası Tarsus Şehir Stadyumu olarak belirlendi. Maratonun ilk startı sabah saat 08.45’de paten yarışıyla verildi.  Heyecan saat 09.00’da 21 kilometrelik maraton ve saat 09.30’da 3 kilometrelik halk koşusu şeklinde devam etti. Maratonun Genel Klasman Erkekler kategorisinde; Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot 1 saat 2 dakika 31 saniye ile birinci oldu. Genel Klasman Kadınlar kategorisinde ise yine Kenyalı atlet Pauline Narogoi Esikon yarışı 1 saat 8 dakika 16 saniye ile tamamlayarak şampiyon oldu.

Cheruiyot, “Geçen hafta da koştum aslında, yorgundum. Kazanmayı beklemiyordum ama kazandım. Pandemiye rağmen Tarsus Yarı Maratonu’nun yapılmasından ve benim burada bulunmamdan dolayı çok mutluyum. Yarın ayrılmadan önce Tarsus’un tarihi mekanlarını göreceğim. Şu anda gezemedim ama yarın göreceğim. Ben Kütahya’da antrenmanlarımı devam ettiriyorum. Tekrar gelme şansım olsa; sadece yarış için değil; Tarsus’a seve seve gelirim”dedi.

Esikon ise “Bu yarışı kazandığım için çok mutluyum. Çok güzel bir organizasyondu. Ben de bu güzel organizasyonu kazandım. Yine gelmek isterim. Afrika kadar güzel. İnsanlar çok sıcakkanlı, arkadaş canlısı ve gördüğüm her şeyden de çok memnun kaldım” şeklinde konuştu.

Maraton yarışlarında toplam 3 bin 83 katılımcı yer aldı. 3 etabın yaş grupları sıralaması ile kadın ve erken birincileri için düzenlenen törende 103 sporcuya toplam 172 bin TL’lik para ödülü verildi.

Kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ise kanserle mücadele eden çocuklar için yarışmaya katıldı. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katılan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoğan sürdü.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA