MERSİN SANAYİSİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YOKSUNU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SANAYİSİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YOKSUNU!


 

Mersin’de çok tehlikeli sınıfta yer alan 61 sanayi kuruluşunun sadece yüzde 18’inin ISO – İş Sağlığı Güvenliği (İSG) yönetim sistemi belgesine sahip olduğu ortaya çıktı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kentte çok tehlikeli sınıfta yer alan 61 sanayi kuruluşuna iş sağlığı ve güvenliği konusunda anket düzenledi. Ancak anket bazı olumlu cevaplara rağmen, işverenlerin büyük kısmının İSG Yönetim Sistemi’nin ne olduğu ve nasıl işletilmesi gerektiğini bilmediğini ortay koydu!

 

KALİTELİ EKONOMİ İÇİN İSG

Konuyla ilgili oda tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği Ulusal Konferansı”nda açıklama yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’de 1980 sonrasında sanayileşmenin hızlandığını, üretim alanlarının çeşitlenmesiyle iş kazalarında da istenmeyen artışların başladığını bildirdi. “Gelişmiş AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında kaza oranlarımız oldukça yüksek” diyen Kızıltan, “Bu anlamda iş sağlığı ve güvenliği kaliteli bir ekonominin önemli bir parçasıdır. Konu hem insanımızın hayatı, hem verimli ve güvenli çalışma hem de işletmelerin üretim güvenliği ile ilgilidir” ifadelerini kullandı.

 

“61 SANAYİ KURULUŞUNUN SADECE YÜZDE 18’İ ISO - İSG YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİNE SAHİP”

Proje kapsamında Mersin’de çok tehlikeli sınıfta yer alan 61 sanayi firmasının durum analizini yapıp anket çalışması yürüttüklerini kaydeden Kızıltan, inşaat, kimya ve metal sanayi işletmeleri işveren, çalışan ve iş güvenliği uzmanları ile yapılan anket sonuçlarını şöyle açıkladı: “Bazı olumlu cevaplara rağmen, işverenlerin büyük kısmının İSG Yönetim Sistemi’nin ne olduğu ve nasıl işletilmesi gerektiğini bilmediğini gördük. Anket yapılan işyerlerinin sadece yüzde 18’i ISO - İSG Yönetim Sistemi Belgesine sahipti. İşverenler, A sınıfı belge sahibi olma konusunda ölçme ve değerlendirme kıstaslarının daha fazla yükseltilmesini talep etti. İSG uzmanlarının baskı altında kalmadan bağımsız ve sorumlu hizmet verebilmeleri için, ücretlerini işverenler yerine, oluşturulacak bir fondan almalarının daha yararlı olacağını gördük. OSGB’lerin işyerlerinin taleplerini karşılarken, iştigal alanı ile İSG uzmanının mezuniyet alanının dikkate alınmasının hizmetin kalitesini arttıracağını tespit ettik.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA