LİMON DALINDA KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMON DALINDA KALDI


 

Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65’ini karşılayan Mersin’in Erdemli İlçesi’nde ürün dalında kaldı. Dalında kilosu 30-40 kuruşa fiyat biçilen limon üreticisi perişan oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Erdemli İlçesi Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65’ini karşılıyor. Geçen yıl bazen ihracatta sıkıntı yaşansa da üreticinin yüzünü bir nebze olsa da güldüren limonun fiyatı bu yıl dalında 30-40 kuruşa kadar düştü. Ürününe alıcı bulamayan üretici perişan oldu.

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, bu yıl limonda büyük sıkıntı yaşandığını söyledi. Limonun tamamen dip yaptığını ve satılmadığını ifade eden Yılmaz, “Dalında 30-40 kuruş veriyorlar. Bazı üreticilerle, ihracatçılarda sohbet ediyoruz. 200 ton limonu olan bir kişiye 60 bin lira fiyat verildiğini duyuyoruz. Bunun nedeni yeterli ihracatın olmaması. Üretim fazlalığı var. ihracat varsa bile sıkıntı mevcut. İlaç kalıntısı sebebi ile tırlar geri dönüyor. Bunlar olumsuz etkiliyor. İktidarın bürokratları ise Türkiye’ye karşı yapılan bir operasyon olarak yorum yapıyorlar. Biz işin aslını bilmiyoruz. Bunlar sadece söylenti olarak geliyor” şeklinde konuştu.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise limonda şu an alıcı yok. İhracat yok. Yurt dışında limona talep yok deniliyor. Limon şu an dalında kaldı. Üretici şaşkın ne yapacağını bilemiyor” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA