CİVANYAYLAĞI KIRSAL KALABİLİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİVANYAYLAĞI KIRSAL KALABİLİR!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan sınırlarının belirlendiği komisyon kararı oy birliği ile kabul edilirken meclis üyesi Halil Kara’nın Civanyaylağı’nın kırsal yerleşik alan içine alınması teklifi kabul edilmedi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Kasım ayı ikinci oturumunda kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen köylerle ilgili teklif görüşüldü. Akdeniz Belediye Meclisini 05.04. 2021 kararı ile Camili, Camili, Hebilli, Yanpar, Iğdır, Esenli, Puğkaracadağ, Parmakkurdu, Yeşilova, Demirhisar, İhsaniye Mahalleleri’nin kırsal mahalle, Nacarlı, Abdullah Şahutoğlu, Limonlu Akdeniz Mahallelerinin meclis  üyelerinin önergeleri doğrultusunda kırsal yerleşik alan olarak belirlenmesine karar verilmişti. Büyükşehir Belediye Meclisinin 21 04. 2021 tarihli kararı ile meclis üyelerinin önergesi ile sonradan eklenen Adanalıoğlu, Limonlu ve Akdeniz Mahallelerinin kırsal yerleşik alan olarak belirlenmesi için bazı evrakların tamamlanması istendi. Komisyonca evraklar tamamlanırken teklif Akdeniz Belediye meclisince onaylandı. Pazartesi yapılan mecliste EMEP’li Halil Kara’nın Cİvanyaylağı Mahallesi’ninde kırsal yerleşik alan içine alınması teklifi ise Büyükşehir’in iade ettiği evrakların içinde Civanyaylağı Mahallesi’nin bulunmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

 

"YASA GEREĞİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MÜRACAAT YAPABİLECEKLER”

Teklif ile ilgili söz alan EMEP’li meclis üyesi Halil Kara, “Geçenki meclis toplantısında Civanyaylağı için bir öneride bulunmuştum. Komisyon değerlendirmemiş. Nedeni de teklifin Büyükşehir’den geldiği biçimde yapılması gerekiyormuş. Doğru ve haklı olabilir. Ama herhalde yasa gereği önümüzdeki dönemde kırsal yerleşik alan veya kırsal mahalle olmak isteyenlerin önünde bir engel yok. Dilekçe verildiğinde bu işler önümüzdeki dönemlerde de oluyor diye biliyorum. Civanyaylağı kırsal mahalle olmayabilir ama kırsal yerleşik alan oluşturabilecek çeşitli yerler var. Tarımla hayvancılıkla uğraşılan anlamında. Bu anlamda hem vatandaşlarımızdan hem muhtarımızdan öneri vardı. Herhalde önümüzde günlerde dilekçe verirlerse mecliste görüşebiliriz” şeklinde konuştu.

 

“KOMİSYON OLARAK KIRSAL ALAN EKLEME YETKİMİZ YOK”

Komisyon üyesi HDP’li Ali Tanrıverdi ise “Halil Kara’da belirtti zaten. Bu daha önce aldığımız bir meclis kararı idi. Biz meclis kararı aldıktan sonra bu kırsal mahallelerle ilgili yönetmelik yayınlandı. Bizim aldığımız karar bu yönetmeliğe uygun olması için bize iade edildi. Şu anda bizim görüştüğümüzde o iade edilen kararla ilgili gösterilen eksikliklerin yönetmelik doğrultusunda tamamlanması idi. Bizde komisyonlar olarak bunu tamamladık. Bizim komisyon olarak yeni bir kırsal alan ekleme yetkimiz yok. Ama ilerde bu konu ile ilgili vatandaşlardan talep gelirse komisyonlarımız tarafından yerinde incelemeler yapılır araştırılır. Her zaman için başvuru hakları vardır. Eğer o koşulları taşıyorlarsa kırsal mahalle ya da kırsal alan olma imkanları vardır. Bu önemli bir karar. Oradaki insanlarımız mağdur olmaması için biz zamanın bunu yaptık. Dileriz ki Büyükşehir’den bu şekliyle geçer. O bölgede yaşayan insanlarımıza hayırlı olsun. Ekonomik olarak bir takım imkanlar tanınıyor” dedi.

 

GÜLTAK: DAHA SONRA EKLENEBİLİR

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise “Daha sonra yapılacak bir çalışma ile bu yeniden Büyükşehir’e gönderilebilir. Kanun ve yönetmelikte bununla ilgili bir engel yok. Bu son durak son fırsat değil. Yönetmelik ona göre bize yetki veriyor” dedi.

 

MUHTAR TOKER: “VATANDAŞIMIZ İSTERSE MÜRACAAT YAPARIZ”

Civanyaylağı Muhtarı İsmail Toker ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızla görüşeceğim. Vatandaşlarımız böyle bir şey isterse müracaatımızı yaparız. Kırsal olduğumuz zaman ev yaptırırken plan ve projelerde şehirdeki gibi fazla prosedür olmuyor. Emlak vergilerinde, içme suyunda indirimler oluyor. Vatandaş isterse yaparız” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA