SERVET DEÐERÝNDEKÝ ATLAR, TÜRKÝYE’NÝN DÖRT BÝR YANINDAN ÝLGÝ GÖRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERVET DEÐERÝNDEKÝ ATLAR, TÜRKÝYE’NÝN DÖRT BÝR YANINDAN ÝLGÝ GÖRÜYOR


 

Adana’nýn Kozan ilçesinde at yetiþtiriciliði yapan Yavuz Atakan, servet deðerindeki atlara gözü gibi bakýyor. Her biri 250 bin ile 500 bin TL deðerinde olan safkan Ýngiliz ve Arap atlarýnýn yoðun ilgi gördüðünü belirten Atakan, yarýþ atlarýna Türkiye’nin birçok ilinden müþteri çýktýðýný kaydetti.

Kozan’ýn Yassýçalý Mahallesinde 200 dönüm arazi üzerinde yaklaþýk 27 yýldýr ata mesleði at yetiþtiriciliðini sürdüren Yavuz Atakan, Ýngiliz ve Arap atlarýna gözü gibi bakýyor. Bir çok yarýþta derece alan ve her at yetiþtiricisinin hayali olan Gazi koþunda derece hayali olduðunu kaydeden Yavuz Atakan, atlarýn çok duygusal ve bebek gibi bakým istediklerini söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanýndan Ýngiliz ve Arap atlarýna yoðun talep olduðunu kaydeden Yavuz Atakan her gün bakýmlarýný yaparak elleri ile besliyor koþu antrenmanlarý yaptýrýyor.

200 dönüm arazide her biri servet deðerinde olan Ýngiliz ve Arap atlarýnýn yetiþtiriciliðini yapan Yavuz Atakan, “Arap atý Ýngiliz atý olarak yetiþtiriyorum. Bunlar özellikle yarýþ atý. Ýkramiye koþularý var. Talep var isteyen olunca yetiþtirdiðimiz atlarý satýyoruz. Fiyatlarý güzel. Talep yoðun. 250 Bin TL ile 500 TL arasýnda satýlýyor. Derece yapan atýmýz vardý Ankara kara kuvvetleri koþunu kazandý. Hepsinin soy kütükleri var. Türkiye’nin her yerinden arýyorlar. 25 atýmýz var ve taylarýmýz var. Bebekten daha zor bakýmlarý. Ýþ insanlarý, sanatçýlarýn yoðun ilgisi var. Özellikle Ankara, Ýstanbul, Ýzmir hipodromundan yoðun ilgi var. Hedefimiz gazi koþunu kazanmak her at yetiþtiricisi gibi benimde hayalim” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA