TİYATRO FESTİVALİ “VAHŞET TANRISI” OYUNUYLA BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATRO FESTİVALİ “VAHŞET TANRISI” OYUNUYLA BAŞLADI


 

Bu yıl 6’ncısı gerçekleşen Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’nde ilk perdeyi “Vahşet Tanrısı” oyunuyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu açtı. Festival 5 Aralık’a kadar devam edecek.

Haber Merkezi

6. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’nin Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılışı “Vahşet Tanrısı” oyunuyla yapıldı. Mersin Tiyatro Derneği (METİD) koordinesinde gerçekleştirilen festival kapsamında 5 Aralık’a kadar söyleşiler, atölyeler ve oyunlar devam edecek.

2020 yılında vefat eden Uğur Turan Öner’in METİD Onur Ödülü’ne, Ragıp Yavuz’un ise Erhan Sönmez Emek Ödülü’ne değer görüldüğü açılışta, festivalin destekçilerine plaketleri takdim edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi adına da Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger’e Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen tarafından plaket verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi ise açılışın ardından “Vahşet Tanrısı” oyununu sahneledi. Yasmina Reza tarafından kaleme alınan oyun, Şehir Tiyatrosu oyuncularının başarılı performansıyla seyircilerden tam not aldı.

 

“ŞEHİR TİYATROMUZLA BU AKŞAM FESTİVALİN AÇILIŞ GECESİNDEYİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, festivale katılan tiyatro topluluklarına başarı dileklerini ileterek

“Herkesin çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yapılan her çalışma ülkeye, halkımıza, insanımıza bir kazanç demek. Sanatla birleştirme noktasında bunlar önemli çalışmalar. Hepsinin seyircisi ve alkışı bol olsun. Bir sanatçının en iyi beslenme noktası alkıştır. Yaptığı çalışmaların ödülüdür. Tüm sanatçıların alkışlarının bol, başarılarının da daim olmasını diliyorum” dedi.

Söyleşi, atölye ve oyunlarla dopdolu geçecek festivalin programı instagram’da“@mutifes” hesabından detaylı olarak paylaşıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA