KIŞ LASTİĞİ UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIŞ LASTİĞİ UYARISI


 

Haber Merkezi

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 1 Aralık Çarşamba günü başlayıp, 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek olan  “ticari araçlarda kış lastiği “ uygulaması konusunda uyardı.

Sarı, kış lastiği uygulamasının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığı yapan ticari araçlara kış lastiği takılmasının, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulduğunu belirtti. 

Sarı şunları söyledi: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kararları gereği Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2021 Çarşamba günü başlayıp, 1 Nisan 2022'de sona erecektir.  Belirtilen tarihler arasında kış lastiği takmayan araç sahiplerine uygulanan ceza ise 846 TL olacaktır. Ayrıca, Karayollarında tüm araçlar, tüm güvenlik güçlerince çok sıkı denetlenecek ve özellikle kış şartlarına uygun lastik takmayan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecektir. 7 Derecenin altında ve buzlanma olmayan Güney ve Ege bölgesi illerinde ise kış lastiği kullanımına valiliklerin karar verecek olmasına karşın şehirlerarası çalışmak zorunda kalan ticari araç sürücülerinin bu konuda tedbirli olmalarını öneriyorum. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu yok ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması büyük önem taşıyor.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA