TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS MARATONDA KOŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS MARATONDA KOŞACAK


 

Haber Merkezi

 

Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozof Aratos’tan sonra gelen stoacı filozof ve atlet Tarsus Yarı Maratonu’nda koşacak.

Uluslararası Tarsus Maratonu’nun 13.’sü bu yıl 28 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda yerli ve yabancı atletin maratonda koşması bekleniyor. Koşu için kayıt yaptıranlar arasında bir de Tarsuslu filozof Khrisippos bulunuyor.

Antik çağda olimpiyatların gerçekleştiği az sayıdaki Anadolu’daki kentlerden biri olan Tarsus, gerçekleşecek olan uluslararası maraton etkinliği ile sporda adını yeniden duyuruyor.

Edinilen bilgiye göre, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda daha önceki yıllarda da katılan ve Almanya’dan gelerek temsili anlamda Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof-atlet Khrisippos adına koşan (Erhan Üvey) bu yıl da maratonda koşacak.

Aratos Dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, “13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nda, Antik Çağ’da yaşamış stoacı filozof ve atlet Khrisippos da koşacak ve olimpiyat meşalesini yakacak. Gençliğinde uzun mesafe koşucusu (maratoncu) olan atlet Khrisippos’u temsilen Aratos dergisi adına Almanya’dan gelen Erhan Üvey katılacak. Aratos Dergisi olarak, biz bu proje ile Antik Çağ’da yapılan Tarsus Olimpiyatları ile günümüz Tarsus Maratonu arasında bir köprü kurmaya çalıştık” dedi. Kendisi de Tarsuslu olan 1969 doğumlu Erhan Üvey’in geçtiğimiz yıllarda Aratos dergisi adına Almanya’nın çeşitli kentlerindeki maratona katıldığını anlatan Pişmanlık şunları söyledi: “Maraton’da Aratos’un da yer almasının simgesel bir anlamı var. Uluslararası Tarsus Maratonu, spor ve düşüncenin birleşimini temsil eden Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’la simgeselleşmelidir. Bu hem kentin hem de maratonun tanıtımına önemli bir katkı ve saygınlık kazandırır. Aratos Dergisi, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda atlet Khrisippos’un koşusu dışında, dergi ve Tarsus kent tarihi ile kültürünü yansıtan kitapların yer aldığı bir stant açarak katılacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA