SİLİFKE’DE EKMEK DAĞITIMI DURDURULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE EKMEK DAĞITIMI DURDURULDU


 

Mersin’in Silifke ilçesinde zam taleplerinin karşılık bulmaması üzerine fırıncılar, bakkal ve marketlere ekmek dağıtımını durdurdu. Vatandaşlar ekmek ihtiyaçlarını fırınlardan karşılıyor. Evleri fırına uzak olan vatandaşlar duruma tepkili.

Hediye Eroğlu

 

Yaklaşık 1,5 ay önce 230 gram ekmeğin 2’TL’ye çıktığı Mersin’in Silifke İlçesinde fırıncılar artan girdi ve un fiyatlarını gerekçe göstererek ekmeğin gramajının 200 TL’ye fiyatının ise 2.50 TL çıkarılması için zam talebinde bulundu. Ancak fırıncıların zam talepleri kabul edilmedi. Bunun üzerine Silifke’de fırıncılar bakkal ve marketlere ekmek dağıtmama kararı aldı. Toplu alımlarda indirim kalkması üzerine market ve bakkallar ekmek almayı bıraktı.

Ekmek satışları sadece fırınlardan yapılmaya başlandı. Evleri fırınlara uzak olan vatandaşlar ise zor durumda kaldı. Vatandaşlar yaşananlara sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

 

AKARYAKITA ZAM EKMEK DAĞITIMINI VURDU

Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uçal Mavili, daha önce fırıncıların bakkal ve marketlere ekmek dağıttığını ancak girdi maliyetleri ve akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle bakkal ve marketlere ekmek dağıtımının durdurulduğu gibi bu iş yerlerine ekmek satışının da yapılmadığını kaydetti. Fırıncıların zam talebi karşılana kadar vatandaşın ekmeğini fırınlardan alacağını ifade eden Mavili, “Silifke’de ekmek çıkmama gibi bir sorun yok. Sadece fırınlarda var. Bakkallara ve marketlere dağıtılmıyor ve toplu olarak almak isteyen bu tür yerlere verilmiyor. Sadece vatandaş fırına giderek ekmek alabiliyor. Fırıncılar masrafını kısmak için bunu yapıyor.” diye konuştu.

Yaklaşık 1 buçuk ay önce 230 gram ekmeğin 2 TL’ye çıkarıldığını hatırlatan Mavili, Silifke, Mut, Gülnar ve Erdemli’deki fırıncılar şimdi 200 gram ekmeğin 2.50 TL olmasını istiyor” dedi.

 Artan un fiyatlarının fırıncıyı zor durumda bıraktığını vurgulayan Mavili, “Akşam fırıncı söz gelimi 320 liraya pazarlık yapıyor araba yükleniyor fiyat 350 TL’ye çıkıyor. Fırıncılar zamlar nedeniyle çaresiz kalıyor” şeklinde konuştu.

 

“TARSUSTA DA KISITLAMAYA GİDEBİLİRİZ”

Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar ise sürecin böyle devam etmesi halinde ilçelerinde de böyle bir karar almayı düşündüklerini söyledi.  Artık un bulamaz hale geldiklerini ifade eden Yaşar, “Un fabrikalarında un bulamıyoruz. Farklı fiyatlar veriliyor. Maliyetler artıyor. Fırıncılar sürekli zarar ediyor. Tarsus’ta da böyle bir uygulamaya gidilebilir” dedi.

Artan un fiyatlarının yanında akaryakıt ve işçi maliyetlerinin de sürekli yükseldiğini vurgulayan Yaşar, “Fırıncılar maliyetten kaçmak için ekmek dağıtmıyor. En azından zarar etmeyeyim diyor. Ayağımdan alın diyor. Un fiyatları durmazsa bizde de böyle bir karar alınabilir. Aynı zorlukları bizde burada yaşıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın etki tepki olmasın diye bizde vatandaşın yanında duruyoruz ama fiyatlar yerinde durmayınca, hammadde temin edemeyince aynı duruma bizde düşeceğiz. Un fiyatları durmadığı halde Tarsus’ta da kısıtlamaya gidilebilir. Kısıtlamaya gitmemek için kendimizi zorluyoruz” şeklinde konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA