“GEÇİNEMİYORUZ; HÜKÜMET İSTİFA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GEÇİNEMİYORUZ; HÜKÜMET İSTİFA”


 

Türk Lirası’ndaki (TL) rekor değer kayıpları sonrası Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Mersin’de de vatandaşlar sokağa indi ve “Geçinemiyoruz” diyerek, AKP hükümetini istifaya çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de zamlara ve kurdaki artışa karşı sokağa çıkan yurttaşlar, “Geçinemiyoruz” diyerek, AKP hükümetini istifaya çağırdı.

Mersin’de dün akşam saatlerinde Pozcu Platin önünde bir araya gelen vatandaşlar, yanlış ekonomi politikalarını protesto etmek istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgür Partisi (TÖP), Halkevleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hükümet istifa”, ve “AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. “Yeter artık, geçinemiyoruz, istifa” pankartının açıldığı eylemde, “Yargılanacaksınız”, “Batırdınız”, “Saray sebep dolar sonuç” dövizleri taşınan eylemde yürümek isteyen kitleye polis müdahale etti. Müdahale sırasında polis kalkanlarla kitleyi itelerken, TİP Mersin İl Başkanı Uğurcan Esiroğlu, TİP üyeleri Alican Coşkun ve Sergen Gerger gözaltına alındı.

 

“MAAŞLARIMIZ GÜNDEN GÜNE ERİYOR”

Buna rağmen açıklama yapmaktan vazgeçmeyen kitle adına Mersin Halkevi Şube Sekreteri Ali Deniz Karahan yaptı. “Dolar 12 lirayı, Euro 13 lirayı aştı. Türk Lirası tarihi bir değer kaybı yaşıyor” diyen Karahan, “Saray’ın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketler gıda satışına sınırlama getiriyor, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamıyor, bankaların internet şubelerine ulaşılamıyor. Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor. Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı 4 liraya dayanmış durumda.

 

“BATIRDIĞININ RESMİDİR”

Uzatmamıza gerek yok. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz. Tüm bu yaşananlar, Saray Rejimi’nin ülkeyi a’dan z’ye batırdığının resmidir. Kendileri Saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır.

‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyen Erdoğan, bu çöküşün baş sorumlusudur. İş bilmezlik ya da hata sonucu değil, göz göre göre, bile isteye ülkeyi uçuruma sürüklemiştir. Her geçen gün yoksullaşan halk, geçinemeyenler, barınamayanlar, atanmayanlar, maaşı gün be gün eriyen işçiler, bir çıkış umudu bulamayan, yurt dışına gitmek dışında seçeneği kalmayan gençler Erdoğan’ın umurunda değildir.

O, yandaş patronlarını, dolarla ödeme garantisi verildiği için şimdi servetlerine servet katan ihale baronlarını, TÜGVA gençliğini nasıl besleyeceğini düşünmektedir.

 

“BU BÖYLE GİTMEZ”

Bu böyle gitmez. Ülkemizin, Saray Rejimi altında kaybedecek tek bir saati bile kalmamıştır. Hükümet derhal istifa etmelidir. Üç beş asalağın, 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Geçinemiyoruz diyen milyonları siyasal iktidarın ve düzenin tüm çürümüş politikalarına ve kararlarına karşı işyerlerinde, sokaklarda, her neredeysek  orada mücadele etmeye, itiraz seslerimizi yükseltmeye, örgütlü bir güç olmaya çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA