KILBAŞ CHP’YE GERİ ADIM ATTIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KILBAŞ CHP’YE GERİ ADIM ATTIRDI


 

CHP Erdemli eski İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş’ın, 24 Kasım’da Erdemli’den Mersin’e yapacağı protesto yürüyüş CHP’nin Erdemli’de olağanüstü kongre kararı alması nedeniyle iptal edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de CHP İl Yönetimi tarafından Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş, geçtiğimiz aylarda görevden alınmıştı. Kılbaş, CHP il yönetimine karşı kazan kaldırarak yaptığı basın açıklamasında 3 aşamalı eylem planını devreye sokacağını belirtmişti. İlk eylem planı olan basın açıklamasında il yönetiminin olağan üstü kongreye davet eden Kılbaş, çağrısına kulak verilmemesi üzerine ikinci eylem planını devreye sokma kararı alarak 24 Kasım’da Erdemli’den CHP Mersin İl Başkanlığı’na kadar yürüme kararı almıştı.  Kılbaş’ın yürüyüşüne saatler kala CHP Mersin İl Başkanlığı Erdemli’de 16 Ocak 2022’de olağanüstü seçim kararı aldı. Bu karar üzerine Kılbaş yürüyüşünden vazgeçti.

Kılbaş, gazetemize yaptığı açıklamada, il yönetiminin gece olağanüstü seçim kararı aldığını ifade ederek il başkanı ve il başkan yardımcısının kararı tebliğ ettiğini kendilerinin de Genel Merkez’den teyit ettirdiklerini kaydetti. Bu karar sonrası eylemi sonlandırdıklarını anlatan Kılbaş, “Seçim kararının alınması ve tüzüğün uygulanmasına yönelik bir yürüyüş yapacaktık. Erdemli’de 16 Ocak 2022 tarihinde olağanüstü seçimin yapılacağı tebliğ edildi. Onun için yürüyüş yapmadık” dedi.

Seçim kararı alınması ile kazananın CHP olduğunu anlatan Kılbaş, “Bizim masumane talebimiz tüzüğümüzün yerine getirilerek seçim kararı alınarak seçimin yapılması idi. Buda dün akşam itibarı ile oldu. En azından demokratik bir çözüm olacak. Önümüzdeki günlerde Erdemli’de CHP’nin daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Bizim seçim yapılması çağrımız sonuç buldu” şeklinde konuştu.

Kılbaş, olağanüstü kongrede yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya, “Bunu açıklamak şu an için erken, arkadaşlarımızla konuşup bu konuyla ilgili kararı ondan sonra vereceğiz” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA