MERSİN ULUSLAR ARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ULUSLAR ARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR


 

Mersin’in her ilçesine tiyatroyu götürebilmek hedefiyle bu yıl 6’ıncısı “Gelin bu heyecanı birlikte yaşayalım” sloganıyla düzenlenen Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, 26 Kasım – 5 aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Tiyatro Derneği tarafından “Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali” düzenlenecek. 26 Kasım – 5 aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek program ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen, Mersinlilere “Gelin bu heyecanı birlikte yaşayalım” çağrısı yaptı.

 

BİR YIL ARADAN SONRA ‘MERHABA’

Bir yıl aranın ardından tekrar “Merhaba” demek için yola çıktıklarını söyleyen Kayadelen, “İlkini 2015 yılında yaptığımız Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, bir yıl aranın ardından yeniden Mersin halkı ile buluşuyor.

Amacımız aynı: şehrimizde teatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak. Kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatroyu bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra ülke insanımıza tanıtmak; tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanların bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmaktır.

 

PANDEMİ SANATI VURDU

Tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını bizleri de olumsuz etkiledi. Bir yıldan fazla süredir kapalı olan salonlar, oynanamayan oyunlar, seyircilerle buluşamayan sanatçılar. Bu süreçte yaşanan olumsuzluklar hala hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor: kapanan işyerleri, intihar eden müzisyenler, başka işte çalışmak zorunda kalan sanatçılar. Bu zorlu ve sanatın iyileştirici gücünden yoksun geçen süreç festivali çok daha değerli kılıyordu” dedi.

 

BELEDİYELERE SANATA DESTEK ÇAĞRISI

Diğer festivallere nazaran bu festivale daha çok yerel belediyenin destek olmasını Mersin adına olumlu bir gelişme olarak gördüklerini de dile getiren Melih Kayadelen, Büyükşehir, Akdeniz, Tarsus, Erdemli, Yenişehir ve Mezitli Belediyelerini festivale çeşitli destekler verdiğini kaydetti. “Gönül isterdi ki görüşme yaptığımız diğer belediyeler de festivalimize destek olsalardı. Bir sonraki festivalde bunun da olacağına inanıyoruz” diyen Kayadelen, “Çünkü en başından beri bizim hedefimiz, amacımız Mersin’in her ilçesine tiyatroyu götürebilmek. Festival de bu amacımıza ulaşmamız için araçlarımızdan bir tanesi. Ne kadar çok yerel yönetimle, STK’larla iletişim ve dayanışma halinde olursak bu amacımıza daha kısa sürede ulaşırız. Dolayısıyla Erdemli’den Tarsus’a kadar uzanan bir coğrafyaya belediyelerimizin ve STK’ların desteği ile bu festivali ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Altıncı Festivalde amacımıza bir adım daha yaklaştık. Farklı görüşten insanları, kitleleri, belediyeleri festival aracılığıyla bir araya getirerek, o özlediğimiz birleşmeyi, kaynaşmayı ve kardeşliği hayata geçirmek için bir adım daha atmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Gelin bu heyecanı birlikte yaşayalım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA