ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI


 

24 Kasım Öğretmenler Günü Mersin’de Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, Atatürk ‘Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ derken yeni yetişen neslin güzel yetişmesi, geleceğe daha güzel hazırlanmasında öğretmenlerin emeği çok önemli” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Töreni İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Koca’nın çelenk sunmasının ardından tören Kültür Merkezi’nde devam etti. Törene Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Aday öğretmenler adına Müzeyyen Örenç, emekli öğretmenler adına Nuran Fındık konuşma yaptı.

 

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN HAMMADDESİ İNSANDIR”

Mersin Valisi Ali İhsan Su törende yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi işini öğretmenlerin yaptığını söyledi. Her mesleğin ortaya koyduğu eseri düzeltme imkanının bulunduğunu ifade eden Vali Su, “Ancak öğretmenlik mesleğinin hammaddesi insandır. Onu iyi eğitirsek topluma kazandırırız. Onu iyi eğitemezsek alıp atma şansımız yok. O yüzden Atatürk ‘Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ derken yeni yetişen neslin güzel yetişmesi, geleceğe daha güzel hazırlanması için öğretmenlerin emeği çok önemli” şeklinde konuştu.

Bu yüzden dünyanın en önemli işini öğretmenlerin yaptığını anlatan Vali Su, “Burada bulunan hepimiz eğitimden geçerek buraya geldik. Bugün görevimizi ne kadar iyi yapıyorsak öğretmenlerin bize verdiği eğitimle mümkün. O bakımdan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükranlarımızı sunsak değerini ifade edemeyiz” diye konuştu.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ YETİŞTİRİYOR”

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım, Atanın ebediyete intikalinin 100. yılı olan 1981'den beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. 24 Kasım Öğretmenler Gününün kendileri için çok önemli ve özel bir gün olduğunu anlatan Koca, “Ancak biz şunun farkındayız ki öğretmenlerimiz bizim için her gün kıymetli, öğretmenlerimiz her geçen gün daha da kıymetli. Çünkü öğretmenlerimizin yaptığı iş, sadece ders anlatmak değil, ülkemizin geleceğini yetiştirmektir. Çocuklarımıza adeta bir heykeltıraş gibi şekil veren, onları bir sanatçı titizliğiyle geleceğimizin mimarları olarak yetiştiren öğretmenlerimizdir. İşte bütün bu nedenlerden ötürü bizim için bir gün değil her gün öğretmenler günü” ifadelerini kullandı.

 

“ATA’YA HÜRMET DUYAN NESİLLER YETİŞTİRMEK TEMEL GÖREVİMİZ”

Eğitimciler olarak bağımsızlığa ve Cumhuriyete duyduğumuz aşk ve inançla; vatana, bayrağa ve Ata’ya hürmet duyan nesiller yetiştirmenin temel görevleri olduğunu anlatan Koca, “Biliyoruz ki çocuklarımıza vatan bilinci kazandırmak, demokrasi bilinci kazandırmak, onları ailelerine ve vatanlarına hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek bizlerin temel amacıdır” dedi.

Öğretmenlere seslenen Koca, “Sizlerin emeği öncelikle ülkemizin aydınlık geleceği, milletimizin bekası ve vatanımızın her karış toprağı için paha biçilemez. Bütün zor dönemlerde evlatlarımızın yanındaydınız. Salgın sürecinde yaşadığınız sıkıntıların ve yaptığınız özverili çalışmaların farkındayım. Ne kadar yorulduğunuzun, yıprandığınızın farkındayım. Allah'ın izniyle bu zor günlerin sonuna geldik. Şunu bilmenizi isterim ki velilerimiz de öğrencilerimiz de bizler de sizlere minnettarız. Eğitim yolunda her türlü zorluğa göğüs gererek emek harcayan tüm öğretmenlerimize kapımız her daim açıktır. Ben şahsen siz öğretmenlerimin her daim emrinizdeyim. Her türlü müşkülünüzde arkanızdayım. Ürettiğiniz her projede destekçinizim. Her başarınızda sizlerle gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Programda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri, Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Öğretmenler Kupasında dereceye giren öğretmenlere kupaları verildi. Aday öğretmenler yemin töreninin ardından ise Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi-Mersin Öğretmenler Müzik Grubu müzik dinletisi sundu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA