ÇİFTÇİYİ GÜBRE BULAMAMA ENDİŞESİ SARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİYİ GÜBRE BULAMAMA ENDİŞESİ SARDI


 

500 liraya çıkan gübre fiyatları çiftçiyi kara kara düşündürürken yılbaşından sonra daha büyük sıkıntının yaşanacağı söylentisi endişeye sevk ediyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de sürekli artan girdi fiyatlarının yanında şimdi de çiftçiyi torbası 500 liraya geçen gübreyi bulamama korkusu sardı. Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, gübre ve artın girdi fiyatları konusunda gazetemize değerlendirmede bulundu. Çiftçinin üretimde kullandığı girdi maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Yılmaz, haftalık değişen fiyatlardan dert yandı.

Devletin resmi kurumu Tarım Kredi Kooperatifleri’nde fiyatların haftalık değiştiğini anlatan Yılmaz, sebebini bilmedikleri bir nedenden dolayı gübre bulamadıklarını kaydetti.

 

“YILBAŞINDAN SONRA GÜBRE BULAMAMA ENDİŞESİ”

 Aldıkları duyumların Çin’in gübre üretimini durdurup dışarıya mal satmadığı yönünde olduğunu ifade eden Yılmaz, “Gübre bayilerinde gübre var ama belli kalemler. Önümüzdeki günlerde yani yılbaşından sonra daha büyük sıkıntı yaşanacağı söylentisi var. Önümüzdeki günlerde parayı ödediğimiz halde gübre bulunamayacağı söyleniyor. Bunlar yorum. Bazı Tarım Kredi kooperatiflerini aradım amonyak ve azot sordum yok. Bir tek 18-46 varmış. Oda 50 kilosu 450 TL civarında. Bizim aklımız ermez oldu. Artık fiyatlara yetişemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÇİFTÇİ EKMEZSE AÇ KALIRIZ”

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise gübre fiyatlarının alıp başını gittiğini ifade ederek “Gübrenin torbası 500 lira oldu, Piyasada var ama pahalı. Fiyatların bu kadar yüksek olmasının nedeninin hammadde olmamasından kaynaklandığı söyleniyor. Hammaddeyi alıp kapatmışlar, karaborsaya koymuşlar. Şimdi ara ara piyasaya çıkarıp satıyorlar. Şimdi amonyak, azot gübresi almış başını gitmiş. Pahalanmış. Parayı verdiğin zaman çıkıyor. Sürekli zam geliyor. Bu para ile çiftçi ekemez. Çiftçi ekemezse aç kalırız” diye konuştu.    

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA