ANAMUR’DA EKMEĞE ZAM YAPAN FIRINCILARA CEZA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA EKMEĞE ZAM YAPAN FIRINCILARA CEZA


 

Mersin’in Anamur İlçesi’nde Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonunu kararı olmadan 230 gram ekmeğin fiyatını 2.50 TL’ye çıkaran fırıncılara ceza kesildi.

Haber Merkezi

 

Son günlerde artan girdi fiyatları bahane gösterilerek daha önce 2 TL olarak açıklanan 230 gram ekmeğin fiyatının izinsiz olarak 2.50 TL’ye çıkarılması fırıncılarda belediyeyi karşı karşıya getirdi. Ekmeği zaman yapan fırıncılara Anamur Belediyesi tarafından ceza kesildiği bildirildi.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı açıklamada, 5326 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62. maddesi ve 24 Aralık 2017 tarihli 30280 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik doğrultusunda 06.09.2021 tarihinde toplanan Mersin Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu (Mersin Valiliği, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Mersin Esnaf Odaları Birliği, Mersin İl Ticaret Müdürlüğü) kararı uyarınca 230 gram ekmek fiyatı 2 TL olarak belirlendiğini hatırlattı.

İlçede faaliyet gösteren bazı fırınların ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaparak fiyatları 2.50 TL'ye çıkartması ile ilgili Anamur Belediye Başkanlığı'nın herhangi bir bilgisi, müdahalesi veya yapılan zamma bir dahlinin bulunmadığını anlatan Kılınç, “Ancak 1608 sayılı yönetmeliğin 16. maddesi gereğince ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaparak fiyatları 2.50 TL'ye çıkartan fırınlara cezai işlem uygulanmıştır. Anamur Belediye Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağımızı ve yasal sorumluluklar çerçevesinde vatandaşlarımızın menfaatlerini koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA