GÜLNAR’DA KUŞ ÜZÜMÜ İHRACATI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA KUŞ ÜZÜMÜ İHRACATI BAŞLADI


 

Ülke ihtiyacının yüzde 75’inin karşılandığı Gülnar’da kuş üzümü ihracatı başladı.

Haber Merkezi

Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ndeki temizleme ve paketleme çalışmalarının ardından paketlenen kuş (kişniş) üzümünün ihracatına başlandı.

Gülnar İlçesi Üçoluk, Çukurasma, Tozkovan mahalleleri başta olmak üzere kısmen Kurbağa ve Konur mahallelerinde de üretilen kuş üzümü, Kaymakam Yunus Emre Bayraklı, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Gülnar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Nazım Eken, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve köylülerin katıldığı bir programla Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinden ihracata gönderildi.

 

ÜNÜVAR: “KUŞ ÜZÜMÜNÜ TÜM DANYAYA TANITIP PAZARLAYACAĞIZ”

Başkan Alpaslan Ünüvar burada yaptığı konuşmada, her zaman üreticinin yanında olduklarını belirterek “İlçemiz Türkiye Kişniş üzümü üretiminin yüzde 75’ini tek başına karşılıyor. Üretim kadar paketleme ve eleme tesisinin de önemli olduğu için el birliğiyle ilçemize bu tesisi kazandırdık. Bugün  Gülnar’ımızın kuş üzümü ihracatını gerçekleştirdik. En iyisinin ilçemizde yetiştiği kuş üzümümüzü tüm dünyaya daha iyi tanıtıp, pazarlayacağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gülnar’ımıza, halkımıza, üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA