TARSUS BELEDÝYESÝ’NDEN EKMEÐE 5 KURUÞLUK SEMBOLÝK ZAM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDÝYESÝ’NDEN EKMEÐE 5 KURUÞLUK SEMBOLÝK ZAM


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan ekonomik sýkýntýnlar ile boðuþan vatandaþlara destek olabilmek için uygulamaya koyduðu askýda ekmek ve ücretsiz glütensiz ekmek daðýtýmlarýný sürdürürken, artan maliyetleri halkýn bütçesine daha az þekilde yansýtabilmek için ekmeðe sadece 5 kuruþluk sembolik zam yaptý.

Halkýn temel gýda ihtiyaçlarýnýn baþýnda gelen ekmek konusunda hassas davranan Baþkan Bozdoðan; halkýn ekmeðe ulaþýmýný rahatlatmak ve oluþan uzun ekmek kuyruklarýnýn önüne geçebilmek için de ikinci bir fýrýn açýlacaðýný ve tüm köylere belediye ekmeðinin ulaþtýrýlacaðýnýn müjdesini verdi.

Yapýlan her hizmet ve projede öncelikli olarak halkýn çýkar ve menfaatlerini gözettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan; “Ekonomik sýkýntýlar nedeniyle halkýmýzýn geçim sorunlarýnýn artmasýndan ötürü sosyal belediyecilik anlayýþý ile hareket ediyoruz. Belediyeler kâr yapan iþletmeler deðildir. Bu nedenle ekmek üretiminde artan maliyetler karþýsýnda sadece sembolik olarak 5 kuruþluk ücreti ilave ettik. Belediyelerin asli görevi her alanda vatandaþýna hizmet etmektir. Bizimde amacýmýz þirketlerimizin kâr etmesi deðil aksine kendi maliyetlilerini karþýlayarak sunduðu hizmetlerde halkýn kâr etmesini saðlamaktýr. Bizler halkýn çýkarlarýný gözetmek için göreve geldik. Halkýmýzýn hizmetkârý olarak gece gündüz demeden projeler üretiyoruz. Açtýðýmýz halk marketler, halk et market ve ücretsiz gýda daðýtýmlarýmýz da bu projelerin tamamlayýcýsý olmaktadýr.

Ekonominin bozulmasýyla birlikte halkýmýzýn uygun fiyatlý ekmeðe olan talebi arttý. Belediyemiz bünyesinde faaliyetini sürdüren ekmek fabrikamýz üretim kapasitesini arttýrmasýna raðmen bu yoðunluða yetiþemez hale geldi. Oluþan bu yoðun talebe karþýlýk verebilmek ve ekmek kuyruklarýna son vermek amacýyla ikinci bir ekmek fabrikasý açmaya karar verdik. Ekmek üretiminde kapasitenin iki katýna çýkmýþ olacak. Bu sayede daha önce köylerden talep edilmesine karþýlýk karþýlayamadýðýmýz ekmek ihtiyacýný karþýlayabilir hale geleceðiz, her vatandaþýmýz fiyatý uygun ekmeðe kolayca ulaþacak” dedi. 

 

Baþkan Bozdoðan; ayrýca tüm halk marketlerde de ekmek satýþýnýn devam ettiðini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA