ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARİHİ YERLERİ GEZDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARİHİ YERLERİ GEZDİ


 

Mersin’de Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Tarihe Yolculuk” etkinlikleri kapsamında 36 üniversite öğrencisi Bursa, Çanakkale ve İstanbul’daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Haber Merkezi

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi (TEM)  Başkanlığı koordinesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Amirliği tarafından “Gençlerin terör örgütlerinin eleman kazanma çalışmalarına karşı bilinçlendirilerek tuzaklarına düşmelerinin engellenmesi, devlet vatandaş işbirliğinin pekiştirilmesi, halkın devlete olan güven ve desteğinin güçlendirilerek terörle mücadelede halk desteğinin arttırılması, terör örgütlerinin gerçek yüzünün gösterilmesi, bu örgütlere karşı toplumsal refleks ve bilincin geliştirilmesi, illegal örgütlerin propagandalarının etkisiz hale getirilmesi, terör dışında şiddete yönelen aşırılıkların ve yeni eleman temin etmelerinin önlenmesi” amacıyla “Tarihe Yolculuk 2021” projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında  5-8 Kasım 2021 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi’ndeki çeşitli bölümlerde öğrenim gören 36 öğrenci ve 4 görevli personel eşliğinde gezi programı düzenlendi.  Gezi programının etkinliklerde öğrenciler, Bursa’nın tarihi yerleri, Çanakkale Şehitliği, İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı, Miniatürk, Panaroma 1453, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Sultanahmat Camii ve İstanbul Akvaryum gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi. Rehberlerin tarihi yerlerle ilgili anlatımları sırasında öğrencilerin duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA