CHP’DE İSYAN BÜYÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE İSYAN BÜYÜYOR


 

7 ay önce il başkanı Adil Aktay tarafından görevden alınan CHP Erdemli eski ilçe başkanı Mustafa Kılbaş ve yönetimi olağanüstü kongre kararı almayan il yönetimine tepki için 24 Kasım’da Erdemli’den Mersin’e yürüyecek.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de CHP İl Yönetimi tarafından Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş, Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, Çamlıyayla İlçe Başkanı Ahmet Eryılmaz geçtiğimiz aylarda görevden alınırken Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve ilçe yönetimi belediye meclis üyeleri ile yaşadıkları sorun nedeniyle Eylül ayında toplu olarak istifa etmişti. CHP’de arkası kesilmeyen ihraç furyalarından nasibini eski İl Başkanlarından Özcan Yılmaz ile Akdeniz ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serhat Servet Dövenci de almıştı. Her iki isim yıllardır emek verdikleri partilerinden ihraç edilirken Büyükşehir Meclis üyesi M. Semih Nane disipline sevk edilmişti.

 

“ÇAĞRISINA KULAK VERİLMEYİNCE İKİNCİ PLANI DEVREYE SOKACAK”

Bu yaşananlardan sonra görevden alınan Mustafa Kılbaş, CHP il yönetimine karşı kazan kaldırarak 3 aşamalı eylem planını devreye sokacağını belirtmişti. İlk eylem planı olan basın açıklamasında il yönetimini  olağan üstü kongre sürecini başlatmaya davet eden Kılbaş çağrısına kulak verilmemesi üzerine ikinci eylem planını devreye sokma kararı aldı. Kılbaş 24 Kasım’da Erdemli’den CHP Mersin İl Başkanlığı’na kadar yürüyüş gerçekleştirerek sesini duyurmaya çalışacak.

Kılbaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 ay önce görevden alındıklarını hatırlatarak, “Partimizin tüzüğü gereği olağanüstü kongre yapılmamasına tepki göstermek için 19 Ekim’de 2021’de Erdemli CHP İlçe binamızda basın açıklaması yaparak 3 aşamalı eylem planımızın birincisini gerçekleştirmiştik” dedi.

 

“24 KASIM’DA YÜRÜYECEĞİZ”

Bu süreç içerisinde seçim kararı alınmaması üzerine ikinci eylem planlarını ortaya koymak durumunda bırakıldıklarını vurgulayan Kılbaş, “24 Kasım 2021 tarihinde saat 9’u 5 geçe CHP birinci Genel Başkanımız, Kurucumuz  ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk huzuruna bırakacağımız çelengimizin ardından Edemli’den Mersin CHP İl Binasına yürüyüş eylemimizi başlatacağız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA