HIRSIZLARIN FATURASI VATANDAŞA KESİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HIRSIZLARIN FATURASI VATANDAŞA KESİLDİ


 

Mersin’de kentin çeşitli yerlerine yapılan umumi tuvaletlerin vandallar tarafından tahrip edilmesinin faturası vatandaşa kesildi. Başkan Seçer tuvaletlerin belli bir bedel karşılığı işletmeciye verileceğini kaydetti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Kasım ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Seçer, kentin çeşitli noktalarına yapılan umumi tuvaletlere yönelik saldırılara dikkat çekti. 2020 yılında özellikle parklarda ve rekreasyon alanlarında vatandaşlardan alınan talepler doğrultusunda kent tuvaletleri oluşturduklarını ifade eden Seçer, “Kültür Park’ta 4, Atatürk Parkı’nda 2, Güvenpark’ta 1, Tarsus Haydar Aliyev Parkı ve Tarsus Devlet Parkı’nda birer tane olmak üzere toplam 2, Erdemli Tömük ve Güzeldağ Sitesi önünde toplam 2, Aydıncık Park içinde 1, Bozyazı Hal yanında 1, Anamur Rauf Denktaş Parkı’nda 1 ve Mezitli Vivaldi Sitesi önünde 1 adet olmak üzere toplam 15 adet tuvaleti vatandaşın hizmetine sunduk” dedi.

 

“TÖMÜK’TE TUVALETİN KAPISINI YAKMIŞLAR”

Tuvaletlerin kullanımı için vatandaşlar bir bedel alınmadığını anlatan Seçer, “Burada deterjandan tuvalet kağıdına, peçetesine, havlusuna kadar her şey var. Her türlü medeni malzemeyi oraya bırakmışız. Standart olarak da temizlik sabah 08.00’de başlıyor. Hatta son dönemlerde erkene aldırdık. Sabah spor yapan vatandaşlarımızın talebi üzerine sabah saat 06.00 gibi başlıyorlar, gecenin 12’sine kadar da bu turnikeyi yapıyorlar, tuvaletlerimizi temizliyorlar. İşin temizliği bir yana biz kent vandallarından bıktık. Gerçekten içler acısı bir durum. Tuvaletlere zarar veriyorlar, lavaboları, kapıları kırıyorlar. Kapıları yakıyorlar. En son başımıza gelen bir hadise. Sanıyorum Erdemli Tömük’te tuvaletin kapısını yakmışlar” ifadelerini kullandı.

 

“GEREKİRSE İŞLETMECİLERE VERECEĞİZ”

Tuvaletlere konulan tüm hijyen malzemelerinin vatandaşlar tarafından alındığını vurgulayan Seçer, şöyle devam etti: “Bu konuda bir daha uyarıda bulunmak istedim. Biz bunu bir işletmeciye de verebilirdik. Vatandaşlarımız bundan bilabedel faydalansın istedik ama bunu sağlarken de temiz bir tuvalet olsun. Tuvaleti yapmak sorun değil ama onun bakımını sürdürebilmek, onu koruyabilmek asıl mesele olan. Bu serzenişimizden de daha doğrusu bu uyarımızdan da bilgilendirmemizden de zaten bu anlaşılıyor. Yoksa şikâyet ettiğimiz yok. Bir anlamda tedbir alınacaktır. Gerekirse tuvaletleri işletmecilere vereceğiz 7/24 bedeli karşılığı ama tabii ki yine hijyen ve tertemiz olması kaydıyla da onların işletmesine sunacağız, öyle görünüyor” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA