ESNAF 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ İSTİYOR


 

ESOB Başkanı Talat Dinçer, Covid-19 salgınının yaralarının sarılması için esnafa iki yıl geri ödemesiz kredi verilmesi gerektiğini söyleyerek, AVM’ler ve onların uzantıları zincir marketlerin sokak aralarına kadar girerek, esnafın sonunu hazırladığını ifade etti. Dinçer perakende yasasının esnafın görüş ve önerileri doğrultusunda yeniden hazırlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Haber Merkezi

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) 2021 yılı Başkanlar Kurulu toplantısı il genelinde kurulu 69 meslek odasının başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Mersin ESOB hizmet binasında gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgın döneminde tam kapanma ve yüzde 50 kapasite ile çalışma düzenlemeleri ile esnafın yardım kolilerine muhtaç hale geldiğini söyledi.

Bu dönemde esnaf ve sanatkarlara yönelik verilen 750 ve 1000 TL tutarındaki yardımların esnafa destek olmadığını vurgulayan Başkan Dinçer, sıfır faizli 25 bin lira bedelli kredilerin ise yeterli sayıda esnafa ulaşmadığını ifade ederek, pandeminin açtığı olumsuz etkinin yaralarının sarılması için esnaf ve sanatkarlara iki yıl geri ödemesiz sıfır faizli kredi desteğinin şart olduğunu söyledi.

 

SGK PRİM BORÇLARI İPTAL EDİLMELİ

Başkan Dinçer, salgın döneminde esnaf sanatkarların SGK prim borçlarının iptal edilmesi ve esnafın kapalı olduğu dönemlere ait primlerin ödenmemesi konusunda ilgili birimlere başvuruda bulundukları bilgisini paylaştı. Başkan Dinçer  “Yine bu süreçte  Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız görüşmelerle mülkiyeti belediye ait işyerlerinde kiraların ertelenmesi ve faizlerin silinmesi talebinde bulunduk. Bu talebimizi değerlendiren büyükşehir meclisi mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinde kiraların ertelenmesi ve faizlerin alınmamasını yönünde karar aldı. Yine aynı dönemde Büyükşehir Belediyemizin desteği birliğimiz koordinasyonunda oda başkanlarımızla birlikte esnaf ve sanatkarlara gıda desteğinde bulunuldu, Birliğimizin girişimleri ve Büyükşehir Belediye başkanı ve meclis kararıyla esnafın evinde kullandığı suyun 500 liraya kadar olan bölümünün Büyükşehir  Belediyesi tarafından karşılanması kararı alındı. Tüm bu desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve meclis üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

ESNAF, SANAYİ SİTESİNDE ISRARCI

Konuşmasının devamında pandemi sürecine rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanlığında, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekilliğinde 4 merkez ilçe belediye başkanı ile  oda başkanları ve sektör temsilcilerinden oluşan MESDEM üst kurulunu oluşturduklarını kaydeden Başkan Dinçer, bünyesinde Esnaf Masasını da barındıran MESDEM ile birlikte esnaf ve sanatkarların sorunlarının bu kurulda en kısa sürede çözüme kavuşturulmasının yolunu açtıkları bilgisini paylaştı. 

Yine ilimizin en önemli sorunu olan sanayi sitesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeler ile görüşme içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Dinçer, “Bizlerin amacı ilimize 5-6 bin işyeri kapasiteli ihtisas sanayi siteleri kazandırmak. Bu yönde uzun yıllardır mücadele veriyoruz ama arsa konusunu bir türlü aşamadık. Geçmişte sanayi sitesi olarak işaretlenen ancak daha sonra konut alnına çevrilen alanın yeniden sanayi sitesi olarak işaretlenmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

 

ESNAF SENİNLE PROJESİ EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Başkan Dinçer, covid 19 salgın sürecinde e-ticaretin öne çıktığını kaydederek, “ Pandemi döneminde ticaretin şekli değişti ve e-ticaret ön plana çıktı. İnsanlar  alış verişlerini e ticaret üzerinden gerçekleştirdi. Bizlerde daha önce alt yapısını oluşturduğumuz esnaf seninle mobil ve web yazılımına hız kazandırdık. Yerel esnaf sanatkar ile tüketiciyi dijtal platformda buluşturacak Esnaf Seninle Projemize Mersin Ticaret ve Sanayi Odasını dahil ettik. Esnafımız ile tüketici arasında köprü görevi üstlenecek  ve yerel esnafımız ile tüketiciyi dijital platformda buluşturacak projemizi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.

Başkan Dinçer, Birlik bünyesinde hizmet veren  METEM işletmeler üstü eğitim merkezinin hizmet binasının yıkılmasından dolayı merkezin yapılan görüşmeler sonucu Mezitli Belediyesince eski Davultepe Binasının 1. Katının  5 yıllığına eğitim merkezi olarak tahsisin sağlandığını sözlerine ekledi.

Başkanlar Kurulunda söz alan Mersin Giyim Eşyası Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu, Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Zafer Çekmez, Anamur Şoförler Odası Başkanı Mehmet Arıkan, Mersin Terziler Odası Başkanı Atila Atar, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı'da sektörel sorunlar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA