13 YAŞINDA ÖLDÜĞÜYLE Mİ KALDI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

13 YAŞINDA ÖLDÜĞÜYLE Mİ KALDI?


 

Tarsus’ta UNAT Firmasına ait narenciye paketleme tesisinde eşarbını makineye kaptırması sonucu feci şekilde can veren Suriyeli 13 yaşındaki çocuk işçi Ula Kerem’in ailesi firmadan şikayetçi olmadı!

HEDİYE EROĞLU

 

Savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ailesi hayata tutunmaya çalışan Suriyeli 13 yaşındaki Ula Kerem’in acı bir şekilde yaşamını yitirdiği olay sonrası adeta korkulan oldu!

Mersin'in Akdeniz ilçesi Bağlarbaşı Mahallesinde 15 Kasım tarihinde UNAT Firmasına ait narenciye paketleme tesisinde çalışan Ula Kerem, eşarbını makineye kaptırarak feci şekilde hayatını kaybetti. Ula’ya yardım etmeye çalışan bir kişinin de yaralandığı olayla ilgili ustabaşı Ali A. ile iş güvenliği uzmanı göz altına alındı. Savcılığın yaptığı çalışma sonunda usta başı Ali A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan iş güvenliği uzmanı A.D ise serbest kaldı.

 

AİLEYE PARA MI TEKLİF EDİLDİ?

Öte yandan Ula Kerem’in cenazesi ailesi tarafından hastaneden teslim alınarak, defnedilmek üzere Suriye’ye götürüldü ve burada defnedildi.

Aileye ulaşma çabalarımız sonuçsuz kalırken UNAT Firmasının aile ile görüşerek şikayetçi olmaması temaslarda olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Şehir dışında olduğu öğrenilen şirket yetkilileri hakkında gözaltı kararı bulunurken, firmadan henüz bira açıklama yapılmadı.

 

KUZEN ACI OLAYI DETAYIYLA ANLATTI
Ancak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı 23 Nisan tarihinde doğan Ula’nın halasının oğlu Vasim Elhileyf polise verdiği ifade dede, açı olayı detayı ile anlatarak, “Ula, raylı bant üzerinde giden narenciyelere bant etiket yapıştırma işi yapıyordu. Narenciyeler makiye üzerinde giderken Ula onları takip ediyordu, daha sonra başörtüsü makineye takıldı. Makinenin zinciri Ula’yı arkadan çekti, Ula takılarak yukarıda asılı kaldı, o sırada Ula yaşıyordu” dedi.

Olay anında kendisi de fabrikada olan kuzen Vasim Elhileyf’in ifadesinin sonunda “Kimseden şikayetçi değilim” dediği öğrenilirken, bu durum “Aileye para mı teklif edildi?” iddialarını güçlendirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA