BİLGEHAN GÜÇTİMUR YENİDEN BAŞKAN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİLGEHAN GÜÇTİMUR YENİDEN BAŞKAN


 

Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu’nda, Bilgehan Güçtimur yeniden başkan seçildi.

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu için seçim yapıldı. Tarsus Kent Konseyi Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonu’nda, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu yapılarak Kadın Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. Toplantıya kadınla ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yanı sıra  Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri katıldılar.

37 üyenin katıldığı Kadın Meclisi Genel Kurulu gündem gereğince Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Yasemin Yücel, üyeliklere Ayşe Kuru ve Kamile Yedican seçildiler.

 

“KADIN HAREKETİNİN BAŞARILI OLMASINI DİLİYORUM”

Ardından söz alan Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, “Türkiye’de ilk kadın hareketi (temeli 17. yüzyıla dayanmakla birlikte) “Kadınların Sosyal ve Politik Birliği” adıyla 1903 yılında Britanya’da kurulmuş olduğunu belirtti. Tok, “Türkiye’de ise ilk dalga kadının ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal yaşam alanlarında yer almasını sağlamak üzere gelişti. Bu hareketin özünde erkeklerle eşitlik söylemleri yatıyordu. 1960’lı yıllarda ise kadın merkezli ikinci dalga ortaya çıktı ve Feminizm kavramı ‘Kadının Kurtuluşu’ gibi söylemlerle kendisini gösterdi. 1980’lerde ise üçüncü dalga olarak ‘kadın olmak’ ve ‘insan olmak’ arasındaki ilişkiye dikkat çeken felsefi ve kültürel söylemler öne geçti. 8 Mart, 25 Kasım, 5 Aralık gibi önemli tarihlerde kendisine eylem alanı bulan kadın hareketinin başarılı olmasını diliyorum” dedi. 

Reşit tok ayrıca Kadın Meclisi’nin öncelikli amaçlarının; Kadınların toplumsal yaşamın; üretim, iş siyaset, kültür, sanat vb. alanlarında söz sahibi olmalarını sağlamak;  kent ve kadın sorunları konusunda bilinçlenmelerini ve politikalar oluşturmalarını sağlamak; kadınların, girişimci, araştıran, üreten bireyler olmalarını desteklemek ve bireysel inisiyatiflerini geliştirmek olduğunu söyledi.

 

BİLGEHAN GÜÇTİMUR YENİDEN SEÇİLDİ

2020-2021 döneminde Kadın Meclisi Başkanı olarak görev yapan Bilgehan Güçtimur da, ilgili dönemin Kadın Meclisi faaliyetlerini anlattı. Güçtimur, yeni seçilecek yönetime başarılar dileyerek, kadın konusunda çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından öncelikle Kadın Meclisi Başkanı seçimi yapıldı. Bilgehan Güçtimur ve Zeliha Tanışık aday oldular. Yapılan kapalı oy açık sayım ile Bilgehan Güçtimur yeniden Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği için yapılan seçim sonucunda Ayşe Karaca, Belda Boroğlu, Burcu Turğut, Hatice Polat, Meryem Arpacı ve Şefika Çam Yürütme Kurulu Üyesi oldular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA