CHP’DE TOKİ BİLMECESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE TOKİ BİLMECESİ!


 

Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde TOKİ’ye devredilen 76 dönümlük hazine arazisine yapılacak spor tesislerine CHP’li Belediye Başkanı Neşet Tarhan destek verirken, CHP Milletvekili Alpay Antmen söz konusu araziye otel yapılmak istendiğini söyleyerek, Valiliği suçladı!

Haber Merkezi

 

Mersin’de TOKİ’ye devredilen araziye yapılacak spor tesisi bilmecesi CHP’de tutarsızlığa neden oldu! Belediye başkanı projeye destek verirken, milletvekili rant iddiasını gündeme taşıdı.

Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan, ilginin arttığı Tece Mahallesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin yabancıların ilgi odağı olduğunu vurgulayarak, gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rusya, Ukrayna, Moldova, Kazakistan ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda yabancının Tece Mahallesinden konut satın aldığını kaydetti. Birçok ülke vatandaşının Tece’de ev sahibi olmak istediğini vurgulayan Tarhan, yakın tarihte satılacak 10 binin üzerinde konutun çok büyük bir bölümünü de yabancıların alacağını söyledi. Tece bölgesinde denize sıfır 76 dönümlük hazine arazisinin de TOKİ’ye verildiğini anımsatan Tarhan, imar planında yeşil alan ve spor sahası olarak gözüken alanın projesinde ufak tefek ayrıntılar kaldığını ifade etti. Projenin takipçisi olduklarını vurgulayan Tarhan, “Projeyi TOKİ özel müşavir bir firmaya hazırlatıyor. Bugünlerde tamamlanmış olacak ve ihalesinin de bir an önce yapılması için zorlayacağız” şeklinde konuştu.

Geçmiş dönemde araziyle ilgili görüştüğü Hazine ve Maliye Bakanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın da projeye destek olduğunu belirten Tarhan, “76 dönüm denize sıfır yeşil alan ve spor alanı olduğu zaman Tece’ye ilgi daha çok artacak. Düşünün ki, tertemiz, düzenli bir sahil; arkasında büyük bir yeşil alan ve spor kompleksi, diğer kültürel ve sosyal tesisleri tamamlanmış bir kent olduğu zaman gerek Türkiye’den gerek yurt dışından insanlar niye tercih etmesin orayı” dedi.

 

ANTMEN’DEN OTEL YAPILACAK İDDİASI

Ancak daha iki gün önce yapılan bu açıklamanın ardından CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den bölgeyle ilgili farklı bir çıkış geldi. Antmen söz konusu arazi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tece Mahallesinde imar planında spor alanı olarak işaretlenen hazine arazisinin TOKİ’ye devredildiğini ifade eden Antmen, “Bu 70 dönümlük 4 parselin tamamı hazineye aitti, kamuya ait bu alanların mevcut plan hükmüyle belediyelere terkin ve tapu da tescillerinin yapılmaları gerekmekteydi; fakat Mersin Valiliği tarafından Belediyenin tahsis ve devir için yapılan başvurularına cevap verilmediği gibi sonrasında bu parseller TOKİ’ye devredilmiştir. Turizm belgesi alan iki şirket tarafından da buraya otel yapılmak istendiği iddia edilmektedir” dedi.

 

“MEZİTLİ BELEDİYESİ YERİNE NEDEN TOKİ’YE DEVREDİLDİ?”

Antmen soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “2015- 2021 yılları arasında Mezitli Belediyesinin kamuya ait alanların mevcut imar planı hükmüyle belediyeye terkini ve tahsisi yapılması istemiyle Mersin Valiliğinden kaç talebi bulunmaktadır? Mezitli Belediyesinin bu talepleri neden Mersin Valiliği tarafından cevaplandırılmamakta ya da olumsuz karşılanmaktadır? Mersin Valiliği tarafından mevzuat gereği kamuya ait imar planında bulundukları haliyle belediyelere devredilmesi gereken bu araziler; Mezitli Belediyesine devredilmesi gerekirken neden TOKİ’ye devredilmiştir? Mersin Valiliği Mersin’e mi ticaret şirketlerine mi hizmet etmektedir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA